Gy. Szabó Csilla, 2023.01.14. | Kosárlabda

Két meghatározó játékosát is nélkülöző férfi együttesünk huszonhét ponttal verte a TF-BP csapatát. Akadémistáink a második félidőben mutatott fegyelmezett játékuknak köszönhették a sikert.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 16. forduló.

Vasas Akadémia – TF-BP 82-55 (25-14, 16-18, 17-14, 24-9)

Vasas: Moravcsik (5/3), Fekete (10/3), Kelemen (9/3), Bagó (12), Cseh (6). Csere: Marcikic (21/9), Dormán (10), Farkas (1), Pleesz (8), Medve.

TF: Oroszi (4), Szántó (4), Nagy (7/3), Simon (2), Anda (9). Csere: Dancsecs (8/3), Kelenföldi (16/3), Gémes (2), Csikós, Várbíró, Kódor (3/3).


Az NBI/B Piros csoport listavezetőjétől, a Rátgéber Akadémiától szenvedett férfi csapatunk a múlt héten Pécsett vereséget. A TF-BP ellen tehát nyerni kellett ahhoz, hogy megőrizzük előkelő pozíciónkat a tabella élmezőnyében. A 10 nappal ezelőtti főpróba mindenesetre biztató volt, a Hepp Kupában 91-67-re vertük a TF-et.

Fekete Viktornak köszönhetően nyomban vezetéshez jutottunk, a Vasas 7-es számú játékosa egy triplával, majd egy duplával kezdett. Hozzá Bagó Martin, majd Kelemen Ádám csatlakozott a pontgyártásban, a negyedik perc közepére már nyolc ponttal vezettünk (12-4). A vendégek ekkor még tudtak kicsit zárkózni, a folytatásban azonban állandósult az előnyünk, amely a negyed utolsó percében Kelemennek köszönhetően nőtt először két számjegyűre.


Marcikic Leon (a képen éppen dobás közben) a mezőny legeredményesebb játékosa volt 21 pontjával

A második negyed első kosarát a TF-esek szerezték távolról, amire Moravcsik Áron is gyorsan válaszolt egy triplával, így maradt a tizenegy pontos különbség, amely több, mint két percen át nem is változott, a nagy küzdelemben a csapatok igen kevés pontot szereztek. A 14. percben a vendégek törték meg a rossz sorozatot, ám Marcikic Leon és Kelemen hármasaival tartottuk az előnyünket. A folytatásban is kiegyenlített volt a játék, s bár ebben a negyedben a vendégek szereztek két ponttal többet, a kilencre fogyó vezetésünket nem igazán veszélyeztette.

A szünet után magasabb fokozatra kapcsolt együttesünk, s a 26. percre már 17 pontosra nőtt az előnyünk (54-37). S bár a negyed utolsó két percében ismét izgalmas pillanatok következtek, a TF némileg felzárkózott, 58-46-os vezetéssel fordultunk az utolsó negyedre.


Cseh Botond (elől) és Bagó Martin (hátul) a védekezésben is jeleskedett a TF-BP ellen

A negyedik játékrész elején akadémistáink gyakorlatilag eldöntötték a meccs sorsát, Dormán Balázs két duplája és Marcikic triplája révén, kevesebb mint két perc alatt alakult ki az addigi legnagyobb tizenkilenc pontos különbség 65-46. Ez a lendület később sem hagyott alább, az ötödik perc közepétől már folyamatosan húsz pont fölötti volt az előnyünk. Ekkor már a vendégek is láthatóan beletörődtek a vereségbe, utolsó kosarunkat a fiatal Pleesz Ádám látványos zsákolással szerezte, s ezzel 27 pontos győzelmet arattunk. Annak ellenére, hogy két meghatározó emberünk, Andrássy Géza és Radics Gerzson nélkül álltunk fel a találkozóra.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy a második negyedet leszámítva mind az energikusság, mind pedig az intenzitás terén jók voltunk. A második játékrészben viszont nem figyeltünk eléggé, tizenkét eladott labdánk volt, ami negatív rekordnak számít. Örülök, hogy a második félidőben sikerült visszatérnünk az eredeti elképzeléseinkhez.”

Marcikic León, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a csapatnak, jól felkészültünk a meccsre, sikerült megfelelni az elvárásoknak, ami végül győzelemhez vezetett. Sok sikert kívánok a TF együttesének.”

Fotók: Láng Győző

 


Hirdetések