Jenkei Dániel, 2023.01.11. | Röplabda

Nekünk állt a Mulhouse elleni hazai BL-meccsen az első két szett, mégse mi nyertük őket, és bár utána is volt esély a fordításra, a döntő pillanatok ma nem a Vasas Óbuda javára dőltek el.

BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR,  3. forduló:
Vasas Óbuda – Mulhouse (francia) 1:3 (–23, –23, 16, –24)

Riz Levente Sportcsarnok, 400 néző.
Vezette: Kellenberger (német), Visan (román).

VASAS: Török K. 14, Papp 8, Bannister 15, Fricova 4, Abdulazimova 15, Skripak 1. Csere: Juhár (liberó), Bojko 11, Fábián, Vezsenyi. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.

MULHOUSE: Mayer 3, Rousseaux 6, Olinga-Andela 6, Tchoudjang-Nana 14, Coneo 24, Paradzik 4. Csere: Soldner (liberó), Haak 5, Schmit 1, Oliveira-Souza 4, Van Avermaet 4. Vezetőedző: Francois Salvagni.


Elkényeztett minket a Vasas Óbuda az utóbbi időszakban a remek teljesítményével, így mindenki nagy reményekkel várta a francia Mulhouse elleni hazai BL-találkozót. Ha lehet ilyet mondani ezen a szinten, akkor ez a meccs tűnt leginkább nyerhetőnek a hat csoportmeccsből a mi szempontunkból.

És bár 3:1-es vereséget szenvedtek a mieink, a meccs után is fenntartható ez az állítás, hiszen elképesztő balszerencsével és kisebb-nagyobb hibákkal vesztettük el az első két szettet, miközben mindkét játékrész sokkal inkább nekünk állt.

 


A harmadik után aztán felcsillant a remény, hiszen sikerült szépíteni, reálissá vált egy ötszettes csata képe, de a döntő pillanatokban ezen az estén egyszer sem tudtunk mi lenni az élesebbek, így a vendégek lezárták, és 3:1-re megnyerték a találkozót.

Fájó mindenképpen a vereség, több volt benne, de nyilvánvaló, hogy ezen szinten még sok tapasztalnivalója van a Vasas Óbudának, amely ma kapott egy leckét. A lányokat és a szakmai stábot ismerve pedig biztosan tanulni is fognak belőle.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző ezt mondta el a meccs után:

- Nagyon szomorú vagyok. Nem tudom megmondani, hogyan veszítettük el a mérkőzést, mert minden szett szoros volt, bár végül ez sem segített. A legfőbb probléma az volt, hogy egyik szett végén sem játszottunk elég agresszívan, de próbálunk még jobban játszani, és a következő körben megszerezni az első győzelmünket a BL-ben.


Hirdetések