Jenkei Dániel, 2023.01.09. | Klub

A Bubu becenévre hallgató egykori legendás kapusunk 72 évet élt.

Mészáros Ferenc, vagy ahogy a Vasas családban és a magyar sportéletben mindenki ismerte, Bubu, 1968 és 1981 között volt a Vasas meghatározó labdarúgója kapusposzton.

18 évesen mutatkozott be klubunk első csapatában, olyan nagyságok mellett kezdte, mint Mészöly Kálmán vagy Farkas János, de igazi egyéniség volt, aki hamar kivívta a tiszteletet és a szurkolók kedvencévé vált, elsősorban akrobatikus védéseivel.

Ez idő alatt összesen 252 bajnokin őrizte a Vasas kapuját, tagja volt a máig utolsó, 1977-es bajnokcsapatunknak, kupagyőztes is lett piros-kékben, emellett pedig a magyar válogatott mezét is huszonkilencszer magára ölthette, világbajnokságokon is járt.

 


 

31 évesen Portugáliába szerződött, 1984-től még újabb két idényt a magyar bajnokságban szerepelt a Győr színeiben, végül pályafutását a portugál Setubalban fejezte be.

Később rövid ideig kapusedzőként, majd vezetőedzőként is dolgozott a Vasasnál, de játékoskori sikereit már nem tudta megismételni.

Az utóbbi évtizedekben visszavonultan élt, kifejezetten kerülte a kapcsolatot a nyilvánossággal és a Vasas családdal is, csak néhány volt csapattársa tudta szóra bírni, utoljára Várady Béla temetésén találkozhattunk vele.

Mészáros Ferenc halálhíréről hétfő délután értesültünk a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, egykori legendánk 72 évet élt. 

Az egész Vasas család is gyászolja, az MLSZ és a Vasas FC pedig saját halottjának tekinti.

Bubu, nyugodj békében!

(Fotók: MTI)


Hirdetések