Gy. Szabó Csilla, 2022.12.30. | Kosárlabda

Több kulcsjátékosát is nélkülöző női élvonalbeli együttesünk vereséget szenvedett a Szekszárd otthonában. Némi öröm az ürömben, hogy tehetséges fiataljaink ezúttal a szokásosnál több játéklehetőséghez jutottak, ráadásul egy igen jó ellenféllel szemben.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 14. forduló.
Atomerőmű KSC Szekszárd
− Vasas Akadémia 86-53 (23-12, 15-17, 28-10, 20-14)

Szekszárd: Studer (11/6), Goree (22/3), Vivians (19/6), Miklós (9/6), Hebard (11). Csere: Holcz (7/3), Bálint (3/3), Krnjic (4), Horváth, Szücs.

Vasas: Tóth (9), Smailbegovic (17/6), Madár E. (8), Nunn (3), Budácsik (1). Csere: Salamon (7/3), Van Rijs L. (6), Madár K., Van Rijs D., Kádár (2).


A két ünnep közötti élvonalbeli találkozón, mind a Szekszárd, mind pedig a Vasas Akadémia több kulcsjátékosát nélkülözte. Számunkra különösen nagy problémát jelentett Papp Klaudia pótlása, hiszen elsőszámú irányítónk és kapitányunk valódi vezéregyénisége együttesünknek.

Az első találat a szekszárdi Gorée nevéhez fűződött, aki nyomban egy hárompontossal köszönt be. Smailbegovic Nadija válasza sem késett sokáig, majd újabb duplájával a vezetést is megszereztük (4-3). Sajnos nem sokáig, hiszen ezt követően a házigazdák percei következtek, s 15-4-re húztak el. Harmadik kosarunkat Tóth Orsi a hetedik percben szerezte, s a tíz pont fölötti szekszárdi vezetés a negyed végéig megmaradt.

A második játékrész közepére azonban leküzdöttük a hátrányunk jelentős részét, a 16. percben Madár Eszter közelijével négy pontra közelítettük meg a szekszárdiakat (27-23). Egyenlíteni azonban nem tudtunk, sőt a negyed végére kilenc pontosra nőtt a házgazdák előnye.

A nagy szünet után remek sorozatot fogott ki a Szekszárd, mi pedig alig tudtunk kosarat szerezni. Ennek köszönhetően a 26. percben 21 pontosra nőtt Studerék előnye, ami a negyed végén már 27 pontra rúgott.

A hajrában is magabiztosan játszottak a vendéglátók, s megérdemelten nyerték a találkozót.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem akarok kifogásokat keresni, de egész héten irányítónk és több kulcsjátékosunk nélkül edzettünk, sokan hiányoztak ma is a csapatunkból, ami igen nehéz helyzet elé állított bennünket. Ez sajnos meglátszott a mérkőzésen is. A legnagyobb problémát a harmadik negyed jelentette, abban kicsit össze is omlottunk. Pozitívum azonban, hogy a fiatalok a szokásosnál több játéklehetőséget kaptak.”

Smailbegovic Nadia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Kiváló erőpróba volt számunkra, egy igen erős Szekszárd ellen játszani, mert mindent ki kellett adnunk magunkból. Ez sajnos nem mindig sikerült, de összességében nincs szégyenkeznivalónk.

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések