2011.10.23. | Röplabda
Első idegenbeli Közép-európai Liga mérkőzésén szoros mérkőzésen, öt játszmában maradt alul a Vasas Óbuda együttese Pozsonyban.

VK Doprastav Bratislava - Vasas-Óbuda 3:2 (15, -17, -23, 19, 13) 
Pozsony, 250 néző
Vezette: Kulhanek, Haas (osztrákok) 

Doprastav Bratislava: Palgutova 20, Jelinkova, Vargova 6, Rojkova 22, Henson 12, Smitalova 14, Csere: Crkonova, Drobnakova, Valacova. 
Edző: Eva Kosekova 

Vasas Óbuda: Gudmann 3, Nagy E. 7, Sándor 22, Miklai 17, Borsos 7, Oláh 13, Csere: Fábián, Gubicza, Lévai. 
Edző: Jókay Zoltán

Mi egy győzelemmel és egy vereséggel a tarsolyunkban utaztunk Pozsonyba, míg vendéglátóink a bemutatkozó mérkőzésükre vártak a MEL új szezonjában.

Az első szettben ott folytatta a csapat, ahol a Maribor ellen abbahagyta, erősen akadozott a nyitásfogadás, és ebből következően a többi játékelem is, így nem voltunk képesek komoly ellenállást kifejteni. A rövid szünet azonban elegendőnek bizonyult arra, hogy Jókay Zoltán felrázza a lányokat, mert szinte varázsütésre biztossá vált az, ami addig bizonytalan volt, így aztán szépen gyűjtögettük a pontokat, és majdnem az elsőhöz hasonló arányba nyertük ezt a játszmát.

A folytatásban maradt a lendület, de a hazaiak is összekapták magukat, üldöztek minket rendületlenül, de a végén megvolt a kétpontnyi különbség. Sajnos ezután lankadni látszott a figyelem, a negyedik szettben ellenfelünk végig több ponttal előttünk járt, a mindent eldöntő utolsó felvonásra készülve, a végjátékában már a cseréink is szerepet kaptak.
Ami az első elveszített labda után jól folytatódott, hiszen a fordulásnál 8:5 volt nekünk, sőt még 12:10-re is vezettünk. A pozsonyiak tizenháromnál értek utol bennünket, és ekkor két bosszantó hibánk, egy rossz nyitás majd egy fel nem vállalt támadás az ő végső sikerüket jelentette.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Bár vereséget szenvedtünk, bízom benne, hogy a lányok ezek után elhiszik, hogyha képesek a valós tudásukat mutatni, akkor bármelyik csapat ellen tudunk a későbbiekben jó meccseket játszani, és akár nyerni is. Nyilvánvaló, hogy a Közép-európai Liga más fokozat, mint a hazai bajnoki találkozók, meg kell szokni a légkörét, és azt, hogy pillanatnyi lazítás sem fér bele a játékba. Sajnos keretbe foglaltuk a mérkőzést, az elején felsejlett bennem, hogy úgy járunk mint a Maribor ellen, és a végén is a hibáink miatt maradtunk alul. Közte viszont voltak olyan szakaszok, amikor jól teljesítettünk, kezünkben volt a mérkőzés, így most meglehetősen keserű a szám íze.
Tovább kell járni az elkezdett úton, három hét mérkőzésszünet következik, ez részben jól jön, hiszen Dékány Bernadett úgy tűnik felépült sérüléséből, így ezalatt az időszak alatt vissza tud illeszkedni a csapatba, viszont kieshetünk a ritmusból. Másik sérültünk, Milovits Juli sajnos nem gyógyul abban az ütemben ahogy szeretnénk, őt még továbbra is nélkülöznünk kell. 

ja         
fotó: Doba István         

További képek a mérkőzésről>>


Hirdetések