Gy. Szabó Csilla, 2022.12.13. | Karate

Szigetszentmiklóson döntőzött december első hétvégéjén Mérő Bálint, november közepén pedig Szlovéniában indult nemzetközi tornán. Klubunk kiemelt karatékája számára utóbbin az éremszerzés ugyan nem sikerült, teljesítményével így is elégedett lehetett.

A Ljubljana Open rangját emelte, hogy a korosztályos Európa-bajnokság kvalifikációs versenyeként is szolgált, amelyre Bálintnak már nem volt esélye kijutni, az erős mezőnyben azonban ennek ellenére érmet szeretett volna szerezni. A sorsolás is ígéretes volt, Szlovéniába érve azonban kicsit megváltozott a helyzet. Ennek is köszönhető, hogy férfiak között végül a hetedik, az U21-es kategóriában pedig az ötödik helyen végzett.

„Több távoli ország lemondta a részvételt, ezért újabb sorsolásra került sor a helyszínen, amely már sokkal kevésbé volt számomra kedvező – idézte fel a Vasas tehetsége, Mérő Bálint, a szlovéniai viadalt. – Ennek ellenére megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, amely szerintem a vártnál is jobban sikerült. Legalábbis ami a mutatott teljesítményt illeti, az eredménnyel azonban nem vagyok elégedett. Éremért mentem, amiről végül lemaradtam. Nagyon jól éreztem magam a tatamin, egyedül a kondimon látszik, hogy nemrég tértem csak vissza egy hosszabb sérülésből. A negyedik kata után bizony túlságosan is elfáradtam. De azon vagyok, hogy minél előbb visszaszerezzem a korábbi erőnlétemet.”


Mérő Bálint (balról) a szigetszentmiklósi dobogón büszkén mutatja ezüstérmét

 

A szlovéniai nemzetközi versenyt követően, december első szombatján már Szigetszentmiklóson lépett tatamira Egri Tamás tanítványa, ám ezúttal csak felnőtt kategóriában indult. Az egyéni mellett ugyanis a férfi válogatottal is neveztek, az első közös megméretésüket tervezték a hazai verseny idejére. A sors azonban közbeszólt.

„Egyetemistaként téli sporttáborban voltam a viadal előtti héten, ezért nem tudtam annyit edzzeni, mint amennyit szerettem volna. Kicsit meg is fáztam, szombat reggel tehát nem éreztem magam kirobbanó formában. A tatamin azonban minden tökéletesen alakult, az első fordulóból veretlenül mentem tovább, ráadásul egy teljes pontot vertem a második helyezettre. A másodikban viszont pontegyenlőség alakult ki, amit egy külön meccsen döntöttünk el. Egy szép találkozón sikerült nyernem, s ezzel az amerikai Pinheiro ellen küzdhettem volna az aranyért. A melegítés során azonban picit kiment a bokám, és annyira megijedtünk, hogy kiálltam ugyan a fináléra, de nem mertem végig harcolni. A csapattal éppen ezért már el sem indultunk. Utóbbi miatt persze csalódott vagyok, az egyéni eredményemmel azonban maximálisan elégedett lehetek. Döntőre ugyanis még én sem számítottam, de ilyen magabiztos versenyzésre sem – összegezte a szigetszentmiklósi tapasztalatokat Mérő Bálint, aki szerint szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint maga a probléma. De miután a korábban sérült bokájáról volt szó, ez indokolttá tette az óvatosságot.


Hirdetések