Gy. Szabó Csilla, 2022.12.11. | Kosárlabda

Jó kezdést követően, egyetlen ponttal maradtak alul a hajrában akadémistáink Szigetszentmiklóson. Ezzel megszakadt a győzelmi sorozat, amely már négy mérkőzés óta tartott.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 11. forduló.
BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós
− Vasas Akadémia 69-68 (16-26, 14-11, 27-21, 12-10)

BKG: Degbeon (10), Jones (13/6), Katona (9), Perez (12/3), Takács (4). Csere: Vári (11/3), Szabó (3/3), Aldazabal (7/3), Zsámár.

Vasas: Papp (14/6), Smailbegovic (14/12), Tóth (11), Nunn (14), Madár E. (11). Csere: Szerencsés, Salamon (2), Budácsik (2), Madár K.


Egyetlen győztes meccsre lett volna szükségük akadémistáinknak ahhoz, hogy a CEKK elleni összecsapás előtt vezetőedzőnk, Milos Pavlovic által kitűzött öt győzelmes sorozat valósággá váljon. Papp Klaudiáék azóta négy találkozót nyertek zsinórban, és a vasárnapi ellenfél sem tűnt legyőzhetetlennek. Még akkor sem, ha a szigetszentmiklósiak szintén remek formában készültek a találkozóra, ők a negyedik győzelmüket éppen ellenünk szerették volna megszerezni.

A találkozó a lehető legjobb forgatókönyv szerint indult a számunkra. Shaquilla Nunn közeli duplájával szereztünk vezetést, majd Papp, Smailbegovic Nadija, Nunn újabb, valamint Tóth Orsolya és Madár Eszter kosarai révén nagyon gyorsan 11 pontos vezetéshez jutottunk (13-2). A hazaiak mindent megpróbáltak a hátrányuk csökkentésére, ám nem sikerült hét pontnál közelebb kerülniük hozzánk. Az első negyedet végül tíz pontos előnnyel zártuk.

A folytatásban is uraltuk a találkozót, Tóth duplájának, majd büntetőjének köszönhetően alakult ki az addigi legnagyobb különbség, vagyis a tizenhárom pontos Vasas-vezetés. A meglehetősen pontszegény negyedben a folytatás azonban gyengébbre sikerült, végül összesen tizenegy pontot szereztünk, s ezért hétre fogyott az előnyünk.

A nagyszünetet követően a szigetszentmiklósiak idegenlégiósa, Perez adta meg az alaphangot triplájával, s ezzel négy pontra csökkent az előnyünk. A szerény vezetést azonban ekkor még sikerült tartanunk, ám a 26. percben Aldazabal tirplájával először egyenlítettek a házigazdák. A negyed hátralévő részében nagy csata alakult ki a két csapat között, s úgy tűnt, ismét mi kerülünk fölénybe. Az utolsó percben azonban Perez két triplája is beakadt, így egyetlen pontos előnnyel vághattunk neki a végjátéknak.

A 34. percben, 64-62-es állásnál, a BKG először jutott a meccs során vezetéshez. Nunn ekkor még büntetőből kiegyenlített, ám ezt követően a szigetszentmiklósiak ismét lépéselőnybe kerültek, amit sikerült is tartaniuk. A 37. perc végére már három ponttal vezettek, a következő két percben azonban egyik csapatnak sem sikerült kosarat dobnia. Hét másodperccel a mérkőzés lefújása előtt, Tóth közelijével egy pontra jöttünk vissza, s bár az utolsó pillanatban Papp labdát szerzett, Madár Eszter nem tudta kihasználni a lehetőséget, s ezzel egypontos vereséget szenvedtünk. A Milos Pavlovic által tervezett öt győzelmes sorozatot így végül nem sikerült megvalósítani.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a BKG-nak. Elsősorban azért kaptunk ki, mert nem tudtunk végig koncentráltak maradni. A védekezésben nagyon sokat hibáztunk. Azokat a játékosokat hagytuk szabadon, akikre figyelnünk kellett volna, akiket pedig a megbeszéltek szerint fel kellett volna adnunk, azokra a kelleténél jobban összpontosítottunk. A támadójátékunk is rossz volt a mai napon. Nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de most muszáj megjegyeznem, hogy 0,8 másodpercnél rossz döntést hoztak, a faultnak mindkét oldalon faultnak kell lennie. Még akkor is, ha a történtek semmit sem vonnak le a BKG érdemeiből és győzelméből.

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Elképesztően mérges vagyok, mert mindenféleképpen nyernünk kellett volna. Az első félidőt nagyon jól kézben tartottuk, s a megbeszéltek szerint játszottunk. A másodikban viszont egyértelműen bent maradtunk az öltözőben, s hagytuk érvényesülni az ellenfelünket. Pont azok a kulcsjátékosok vertek meg bennünket, akik a megbeszéltek alapján nem is dobhattak volna. A végjátékban rengeteg labdát eladtunk, ami szerintem elfogadhatatlan. Kikaptunk, de a visszavágón mindenképpen javítani szeretnénk majd. Most pedig készülünk a jövő hétre.

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések