2011.10.15. | Röplabda
Szlovén ellenfelünk nem sok kétséget hagyott afelől, hogy jelenleg jobb csapat, mint a Vasas-Óbuda, és magabiztosan, három játszmában diadalmaskodtak ellenünk.

Vasas Óbuda - Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 0:3 (–16, –23, –17)
Folyondár utca, 200 néző.
Vezette: Schimpl, Viktoríni-Lisá (szlovákok)

Vasas: Miklai 8, Gudmann 1, Sándor 13, Nagy E. 4, Stefanik 3, Oláh 2. Csere: Lévai (liberó), Takács B. , Fábián.
Edző: Jókay Zoltán

Maribor: Kaucic 8, U. Jerala 2, Potokar 12, Hutinski 16, Planinsec 13, Ammerman 11. Cserer: M. Jerala (liberó), Pehnec, Pintaric.
Edző: Bruno Najdic

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 0:2, 2:2, 4:4, 4:10, 7:12, 10:15, 12:20, 15:22.
2. játszma: 0:2, 4:4, 5:8, 8:11, 12:15, 16:16, 19:17, 20:22.
3. játszma: 2:2, 6:4, 8:8, 11:11, 11:14, 12:16, 16:20, 16:23

A vendégek szerváltak az elején, és mindjárt pontot is szereztek belőle, ez az első momentum tulajdonképpen hű lenyomata volt az egész találkozónak. Egykettőre 4:10 lett, világosan látszott, hogy komoly problémáink adódnak az ellenfél adogatásainak megszelídítésével. Igaz két ponttal később Stefanik Orsi megmutatta, hogy mi is tudunk nyitni, az ebből adódó ziccert Miklai Zsanett értékesítette, csakúgy mint a következő, egészen hosszú labdamentet eldöntő labdát is. Röviddel ezután még két sikeres blokknak örülhettünk – a másodikat Sándor Renáta egyedül állította –, aztán már nem sok mindennek, és 14:22-nél még azt is konstatálhattuk, hogy szegény embert a bíró is húzza.

A folytatás sem nézett ki túl szívderítőnek, ez első percek szoros állása után megint úgy tűnt, hogy megtörtünk (6:11). De aztán keményen kapaszkodtak a lányok, csak éppen mindig amikor egyenlíthettünk volna, jött a menetrendszerű hiba. A mérkőzés folyamán először, 18:17-nél mégis át tudtuk venni a vezetést. 22:22-nél, sajnos egy hosszú szervánk dönti el a szett végkimenetelét.
A harmadikban miénk lett az első pont Nagy Eszter révén, majd 7:4-nél, először a mérkőzésen három ponttal vezettünk, de hamarosan mínusz három lett belőle (11-14). Egyre hitehagyottabb lett a játékunk, csak Sándor Renáta két elemi erejű ütése jelentett némi vigaszt. A végére már a felállásunk is teljesen esetlegessé vált a pályán, így hiába volt sikeres egy-egy mentés, a hárított labdát nem volt ki megjátssza.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Tanulságos leckét kaptunk az intelligens, tudatos játékból, a mariboriak „mindössze” könyörtelenül kihasználták gyenge pontjainkat, és ez elég is volt nekik a találkozó megnyeréséhez. Semmi olyat nem mutattak, amire ne számítottunk volna, annál többet már nem lehet gyakorolnia nyitásfogadást, mint amennyit mi gyakoroltuk, mégis elbuktunk rajta. Három játszmába, tizenöt ászt nyitottak, ez borzasztóan sok. 
Sajnos ha az edzéseken nem úgy rögzülnek a mozdulatok, ahogy azokat éles helyzetben elő kell venni, akkor sok mindent át kell értékelni. Ennek következménye volt az is, hogy a saját nyitásainknál meg egyszerűen nem mertünk kockáztatni, ha nagy ritkán túljutottunk a támadásépítés első lépcsőfokain, akkor már mutattunk mi is szép dolgokat. Tehát tudnánk mi is hasonlóan játszani mint ők, ha gondolkodásmódban át tudnánk lépni a saját árnyékunkat. 
Készülünk, gyakorolunk tovább, előbb utóbb lesz látszatja.

Milovits Juli, aki sérülése miatt a lelátóról nézte az összecsapást: 
- Nagyon rossz érzés volt, hogy nem lehettem ott a pályán, nagyon várom már a visszatérést. Ellenfelünkön látszott, hogy jóval összeszokottabbak mint mi, és emellett dinamikus röplabdát is játszottak. Mi nem tudtunk megküzdeni azzal a problémával, hogy különböző balszerencsés okok miatt, már a sokadik szerkezetben kellett felállnunk. Azt gondolom lesz ez még sokkal jobb is. 

ja      
fotó: Doba István     

 

Hirdetések