Nagy Dániel, 2022.12.10. | Kézilabda

Magabiztos győzelmet arattunk az idei utolsó hazai meccsünkön: az NB /B 12. fordulójában a PEAC csapata ellen nyertünk hét góllal.

NB I/B, 12. forduló

Vasas SC–Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 28–21 (15–13)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 1, Szilovics 4, Speth 3, Dombi 4, Blaubacher 9, Domokos 2. Cserék: Gaschler 3, Lengyel 1, Bánhidi 1, Sárkány, Böhm, Imrei, Leitner, Györfi, Kurucz (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/2 , ill. 3/2


Az év utolsó hazai mérkőzése várt csapatunkra szombat este: az elmúlt három bajnoki fordulóban egyaránt győzelmet ünnepelhettünk, a lányok pedig igyekeztek folytatni a sorozatot a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club ellen. A cél egyértelmű volt: szépen, győzelemmel búcsúzni 2022-re a csarnokunktól.

Kereken három percet kellett várni az első gólra: a vendégek találtak be, ám a válaszunk hamar jött, Dombi Katalin egyenlített. Újabb gólváltást követően percekig 2–2-t olvashattunk az eredményjelzőn, majd a vasasos lányok ragadták magukhoz a kezdeményezést: 5–2-nél időt kellett kérni a pécsiek mesterének. A miniszünet jót tett a vendégeknek, 6–2-t követően alig több mint két perc kellett nekik, hogy egytalálatnyi távolságra zárkózzanak. Sok pontatlanság jellemezte a játékunkat, ám elsősorban Blaubacher Dóra remeklésének, gólerős játékának köszönhetően az előnyt egyszer sem adtuk ki a kezünkből, és bár az első félidő hajrájában ismét sikerült négy góllal ellépni, végül 15–13-mal vonultunk szünetre.
 


 

Közelebb a térfélcsere után sem engedtük a pécsieket, sőt fokozatosan húztunk el: a félidő felénél hat találattal „mentünk”, amiből még tudott faragni a vendég gárda, a hajrában viszont nem kellett izgulnunk, Szilovics Fanni az utolsó percekben háromszor is beköszönt – nyolcgólos előny volt a legnagyobb a meccsen, végül 28–21-re nyertünk. A dudaszó előtt már zúgott a Vasas-tábor által a „Szép volt, csajok!”, amit megérdemelten hallgathattak a lányok, sorozatban negyedik bajnoki győzelmükkel búcsúztak erre az évre a csarnokunktól. A meccs legeredményesebb játékosa Blaubacher Dóra lett, 9 találattal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az első félidőben ez be is igazolódott, voltak problémáink a visszafutásokkal. Félidőben helyretettük, amit kellett, a második játékrészben mutatott védekezésünk meghatározó volt; fel tudtuk vinni a pályára, amit a héten gyakoroltunk. Maradt azért hiányérzet bennem, bizonyos dolgokhoz még nehezen alkalmazkodunk a mérkőzések közben. A szurkolóink fantasztikus hangulatot varázsoltak, a szokásos módon segítettek át minket a holtpontokon. Dicséret a lányoknak a hajtásért és küzdelemért!”

Kurucz Annamária: „Az első félidőben picit döcögött a játékunk, a szünet után viszont már mi diktáltuk az iramot, ez pedig jót tett a csapatnak; nagyon örülök, hogy itthon tartottuk a két pontot.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk legközelebb december 17-én lép pályára: a lányok szombaton a DVSC-Schaeffler U19 csapatához látogatnak az NB I/B 13. fordulójában; a meccs 14:30-kor kezdődik.


Hirdetések