Nagy Dániel, 2022.12.08. | Röplabda

Sűrű hónapot zárt klubunk röplabda-utánpótlása; a csapatok edzői értékelték a fiatalok teljesítményét.

U12 I. osztály (edzők: Deák Ferenc és Tormási Orsolya)                                                                                                                

Edzői értékelés: november végén elkezdődött az U12-esek első osztályú bajnoksága. A gyerekekkel szeptember óta készülünk. Technikailag nagyon sokat fejlődtek, egyebek mellett a három a három elleni játékrendszert is tanulták. Sok gyermek van ebben a korosztályban, két csapattal indultunk a bajnokságban. A tornán egymás ellen és a Delta együttesével játszottak a lányok. Egy pörgős, jó hangulatú meccset játszott egymással a két gárdánk, míg a Delta ellen az edzésen gyakorolt elemeket is pályára vitték a lányok. Nagy volt az összetartás, szurkoltak egymásnak a fiatalok, végül mindkét együttesünk legyőzte az érdi alakulatot. Büszkék vagyunk a lányokra!

Vasas A–Vasas B 1:2
Vasas B–Delta 2:1
Vasas A–Delta 2:1


U13 Piros (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: november 5-én, szombaton Érden játszottunk U13 OMB fordulót. A lányok nagyon összeszedetten játszottak mind az Újpest, mind pedig a nagy szurkolótáborral rendelkező Érd ellen. Taktikailag és technikailag is betartották az utasításokat a fiatalok, így magabiztosan tudtunk győzni.

UTE 13 Lila–Vasas Piros 0:3
Delta Röplabda SE–Vasas Piros 0:3

November 19-én Kecskemétre utaztunk az alapszakasz utolsó fordulójában. Taktikailag és technikailag is kapkodás jellemezte a játékunkat, dekoncentráltak voltak a lányok, de így is sikerült megnyernünk a mérkőzést. A Kaposvár ellen viszont új erőre kapva, a hibákat kijavítva tudtuk dominálni a mérkőzést, így veretlenül fejeztük be az alapszakaszt.

Kesi A–Vasas Piros 1:2
Kasi U13–Vasas Piros 0:3


U13 II. osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: novemberben két fordulót játszottunk le az U13 Kék csapatával; elsőként az MTK és az Emericus csapataival mérkőztünk meg. Sajnos ezen a két összecsapáson nem a tudásunknak megfelelően játszottunk, nagyon sok ki nem kényszerített hibánk volt, de így is sikerült begyűjteni egy győzelmet. Ezután következett a Dunakanyar és a BVSC elleni megméretés. Kevesebb hibával, betartva a taktikai utasításokat tudtunk játszani; helyenként már megmutatta magát a saját játékunk. Gratulálok a lányoknak, szépen küzdöttek. Dolgozunk tovább, hajrá, Vasas! 


U15 I. osztály (edzők: Szappanos Máté és Koltai Csanád)

Edzői értékelés: ebben a fordulóban az MTK és a Szeged csapatai ellen játszottunk, mindkét mérkőzésen magabiztos győzelmet arattunk. Nem voltak velünk egy súlycsoportban ellenfeleink, nagyon sima meccseken nyertünk. Az eddig kevesebbet játszó fiatalok is lehetőséget kaptak, amivel élni tudtak.

Vasas Piros–MTK 3:0
Vasas Piros–Szeged 3:0


U15 OGYB II. osztály (edző: Deák Ferenc)

Edzői értékelés: november 12-én az OGYB I. osztály alapszakasz utolsó fordulóját rendezték Dunakeszin. Az első meccsünk döcögősen indult, főleg támadásépítésben hibáztunk sokat, illetve a liberónk kiesett, akit pótolnunk kellett. Az első szett elvesztése után össze tudta szedni magát a csapat, majd a második, Gödöllő elleni meccsen is simán nyerni tudott. Az alapszakaszt veretlenül, az első helyen zártuk.

VSD A–Vasas Kék 1:3
Vasas Kék–Gödöllő RC II. 3:0

A múlt hónapban elkezdődött a BRSZ bajnokság is, amelyben a cél, hogy mindenkinek játéklehetőséget biztosítsunk.

Vasas Kék–Közgáz B 1:3
Vasas Kék–Közgáz A 0:3
Vasas Kék–Dunaharaszti 3:0
Vasas Kék–MTK serdülő 1:3

November végén osztályozó tornán vettünk részt, ahol az I. osztályba kerülésért játszhattunk. Egy vasárnap délutáni fordulón szerepeltünk az MTK Szamos utcai pályáján. A Dunakanyar ellen összeszedett játékkal sima győzelmet arattunk, ahol mindenki pályára tudott lépni. A második meccsen az első osztályú MTK csapata ellen léptünk pályára. A találkozó elején lehengerlő játékkal 2:0-ás előnyt szereztünk, majd a harmadik szettben kicsit remegtek a kezek a nyomás miatt. Ám sikerült szettveszteség nélkül nyernünk, így feljutott a csapatunk az ország legjobb kilenc együttese közé. Hatalmas büszkeséggel gondolok a fiatalokra, kemény munka gyümölcse ez! Gratulálok a csapatomnak, köszönöm az eddigi segítséget Szijjártó Csilla, Koltai Csanád és Gintner Domonkos kollégáimnak. 

Vasas Kék–Dunakanyar A 3:0
Vasas Kék–MTK Budapest Kék 3:0


U15 OGYB II. osztály (edző: Németh Szabolcs)

Edzői értékelő: a hónap első mérkőzését a SZBRA ellen játszottuk: 3:2-re elvesztettük a mérkőzést, de jól játszottak a lányok. Egyértelmű fejlődés figyelhető meg a nyitásfogadásunkban. Ezt követően a DKLSN ellen kellett helytállnunk; sajnálatos módon fejben megviselte a csapatot az előző vereség, önmagunk árnyéka voltunk. Nem tudok olyan játékelemet említeni, amiben jobbak lettünk volna az ellenfelünknél. Ezt követően négy hét állt rendelkezésünkre felkészülni a középszakasz első fordulójára. Edzésmunkát tekintve a nyitásokra fektettem kiemelkedő hangsúlyt, valamint technikai hiányosságok pótlásával foglalkoztunk a legtöbbet. Bízom benne, hogy megmutatkozik majd a decemberi fordulóban.


U17 I. osztály (edzők: Szappanos Máté és Németh Szabolcs)

Edzői értékelő: a hónap elején a BRSE ellen igazi rangadót vívtunk. Nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk, ahol a szezon eddigi legjobb játékát sikerült a pályára vinni. Nagyon fegyelmezetten, magas szinten koncentrált a csapat; nagyon akarták a győzelmet, aminek meg is lett az eredménye. A Nyíregyháza ellen sajnos már kevésbé voltunk ott fejben, és a hozzáállás sem volt olyan, mint az első mérkőzésén: sajnos vereséget szenvedtünk a döntő játszmában.

Vasas Piros–BRSE 3:2
Vasas Piros–Nyíregyháza 2:3

A hónap második fordulóban fontos volt, hogy mindkét mérkőzésünket nyerjük meg, és ugorjunk előrébb a tabellán. Szerencsére sikerült, bár sokszor volt pontatlan a játékunk, számos ki nem kényszeritett hibával játszottunk. A győzelmünk azonban így sem forgott veszélyben egyik mérkőzésen sem.

Vasas Piros–BVSC 3:0
Vasas Piros–MTK 3:0


U17 II. osztály (edző: Gintner Domonkos)

Edzői értékelő: nehézségeink ellenére sikerült a legjobb eredménnyel zárni az alapszakaszt. Sokszor kell fiatalabb korosztályra támaszkodni a minőségi bajnoksági szereplésért, melyben derekasan helytállnak ezek a játékosok is. Az osztályozóról sajnos lecsúsztunk, de be kell látni, hogy változó struktúrájú csapatban nehéz az állandóságot fenntartani. Sokszor hullámzó volt a teljesítményünk, melynek mélypontjai rendszerint a legrosszabbkor jöttek, és nagyon nehezen jöttünk ki belőle. Ennek ellenére a csapat bíztató teljesítménnyel a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, jó alapokkal futhatunk neki a középszakasznak.

Vasas B–Közgáz A 3:1
Vasas B–DELTA A 3:1
Vasas B–ÉDRA-Máv Előre Akadémia A 2:3
Vasas B–KASI U17 3:0


U17 III. osztály (edző: Molnár Dániel)

Edzői értékelő: a felemásra sikerült első meccsek után hazai pályán szerettünk volna javítani az ötvenszázalékos mérlegünkön. Sajnos az első novemberi fordulóra a sérültek közül nem mindenki épült fel, így nehéz meccsekre számíthattunk a Budaörs és a Kispest csapata ellen is.

BDSE A–Vasas C 3:1

Az első két szettben szoros, kiegyenlített képet mutatott a játék, viszont 1:1 után a BDSE nyitásai feljavultak, míg az oldalunkon a nyitásfogadás leromlott, így többször is beragadtunk egy-egy állásba három-négy pontra is. Sajnos a hullámvölgyből a cserék sem tudták a csapatot felrázni és a BDSE megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Ezúton is gratulálunk nekik, és várjuk a szezon második felében a visszavágót, ahol összeszedettebb játékkal szeretnénk javítani.

Kispest A–Vasas C 0:3

A szeptemberi fordulók során a Kispest B ellen 3:0-s vereséget szenvedtünk, ezért a lányok nagyon várták ezt a mérkőzést. Stabil alapjátékkal sikerült is szettveszteség nélkül legyőznünk az ellenfelet. Az összecsapáson a magabiztos előnynek köszönhetően a harmadik szettben egészen fiatal kezdővel tudtunk felállni; a három gyerekkorosztályú játékos is remekül szállt be és zárta le a mérkőzést.

Dág KSE–Vasas C 3:1

Sajnos ezen a mérkőzésen a csapat minden tagja mélyen tudása alatt teljesített. A hat-hét rontott szerva szettenként megpecsételte a sorsunkat. A csapatunk erősségének számító támadások, labdamenetek gyors lezárása szintén nem működött a mérkőzésen. A megnyert harmadik szettet is egy jó nyitás sorozatnak köszönhettük, de a következő szettben ismét előjöttek a korábbi hibák, így a Dág csapata megnyerte a mérkőzést, amihez gratulálunk nekik. Lehetne hibáztatni a körülményeket, a hideg csarnokot, edzői részről is hiba volt több kezdő játékos kihagyása, viszont ezt a mérkőzést a papíron gyengébb csapat ellen mindezek ellenére is nyernünk kellett volna; az összecsapáson sok játékosnál érezhető volt a rutin hiánya.

Emericus B–Vasas C 0:3

A nap második mérkőzésére felébredtünk, feljavult a támadójátékunk, és sikerült szervahibák nélkül teljesíteni. Ezen a mérkőzésen ismét több lehetőséget kaptak azok, akik a szezon korábbi szakaszában nem jutottak annyi szerephez; érződött mindenkin, hogy szeretné megmutatni tétmérkőzésen is a tudását. A felemás eredmény ellenére pozitívum, hogy mindkét liberónk a csapat legjobbja lett a maga mérkőzésén. Ez nagy előrelépés, mivel a korábbiakban a mezőnymunka és a nyitásfogadás nem ritkán volt hibátlan. Sajnos az osztályozós helyekről lecsúsztunk, így a szezon következő szakaszában javíthatunk a korábbi rosszul sikerült mérkőzéseken.  


U20 I. osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Nehéz hónapot hagytunk magunk mögött. Az alapszakasz utolsó fordulójában két olyan csapat következett, akik az NB I-ben is indulnak, ráadásul közel azonos együttessel állnak ki mindkét bajnokságban. Küzdelmes mérkőzéseket játszottunk velük, de sajnos nem sikerült a győzni, ami azt jelentette, hogy a többi mérkőzéstől függően akár osztályozó is következhet a legfelsőbb osztályban maradásért.

Vasas–Budaörs 1:3
Vasas–Gödöllői RC 1:3

A szerencse nem állt mellénk, mert az utolsó fordulóban nagy meglepetések születtek. Pontszám alapján hármas holtverseny alakult ki a hatodik és a nyolcadik hely között a Gödöllő, a Nyíregyháza és köztünk, és a rosszabb szettaránynak köszönhetően mi kerültünk az osztályozót játszó csapatok közé. Így november utolsó hétvégéjén került sor az év két legfontosabb mérkőzésére. Nagyon készültünk, igyekeztünk rendet rakni a fejekben és a pályán is. Mindkét ellenfelünk jó játékerőt képviselt, és látszott, hogy mindegyik csapat a maximumot nyújtja majd az első osztályába kerülésért. Mindkét meccsünket idegesen kezdtük, de a második szettre sikerült megnyugodni, magabiztosan hoztuk a mérkőzéseket. Nagyon fontos volt, hogy a lányok továbbra is az első osztályban tudjanak küzdeni.

Vasas–Szent Benedek Balatonfüred 3:1
Vasas–BRSE Kék 3:1


Hirdetések