Nagy Dániel, 2022.12.05. | Jégkorong

Novemberben is pályán volt az U21-es, az U18-as és az U16-os jégkorongcsapatunk; ismét az edzők értékelték a fiatalok teljesítményét.

Csapatunk novemberi eredményei az U21-es élvonalbeli magyar bajnokságban:

DVTK Jegesmedvék Akadémia–Vasas SC 7–3
Vasas SC–Budapest Jégkorong Akadémia 3–9
Vasas SC–Újpesti Jégkorong Akadémia 3–4 – hosszabbítás után
Vasas SC–FEHA19 5–6

Jánosi Csaba vezetőedző értékelése: „Miskolcon sajnos reális eredmény született: a magunk legjobbjától, így az ellenféltől is messze voltunk a játék tekintetében, megérdemelten nyert a DVTK. A BJA elleni, nagyarányú vereség becsapós, hiszen a meccs felénél még vezettünk. A második harmad vége viszont szörnyen sikerült, több gólt is kaptunk néhány perc alatt, ez pedig megtörte a srácokat. A legnagyobb problémánk pont ez, hogy hajlamosak vagyunk hullámvölgybe kerülni, ha betalál az ellenfelünk; ez mentális kérdés, amin igyekszünk javítani. Az Újpest elleni mérkőzés már sokkal jobban nézett ki, javult a fiatalok teljesítménye, kár, hogy végül nem ünnepelhettünk győzelmet. Hasonló volt a helyzet a Fehérvár ellen, bár akkor is engedtünk elkerülhető, könnyű gólokat az ellenfelünknek. Minden téren fejlődnünk kell, a szoros meccseket is meg kell tanulnunk a javunkra eldönteni, mert a szezonban már a sokadik egygólos vereséget szenvedtük el.”
 


 

Csapatunk novemberi eredményei az U18-as élvonalbeli magyar bajnokságban:

Vasas SC–Budapest Jégkorong Akadémia 2–3
Vasas SC–FEHA19 4–3 – szétlövés után

Nagy László vezetőedző értékelése: „A hónap első felében osztrák ellenfelekkel találkoztunk a nemzetközi ligában, majd három győztes találkozó után újra a magyar bajnokságban voltunk érdekeltek. Két hazai meccsünk volt: a BJA elleni szoros vereséget követően túlórában sikerült nyernünk a Fehérvár ellen. A találkozók az utolsó pillanatig kiélezettek voltak, maximálisan koncentrálnunk kellett. A csapatjátékunk javul, hétről hétre igyekszünk hatékonyabbak lenni és javítani a hibáinkat. Végre sikeresek voltunk az emberelőnyös játékban, de összességében ebben és a nagy helyzeteink gólra váltásában maradt hiányérzetem. Rengeteg lehetőséget teremtünk, élesebbnek kell lennünk a befejezéseknél; ez jelentősen megkönnyítené a dolgunkat az összecsapásokon.”

Csapatunk novemberi eredményei az U16-os élvonalbeli magyar bajnokságban:

Vasas SC–Újpesti Jégkorong Akadémia 2–4
DVTK Jegesmedvék Akadémia–Vasas SC 3–4 – szétlövés után
Vasas SC–Budapest Jégkorong Akadémia U16 1–4
Vasas SC–Székelyföldi Jégkorong Akadémia 5–3
FEHA19–Vasas SC 6–5 – szétlövés után

Sommer Tamás vezetőedző értékelése: „Az egész hónapban folyamatosan küzdöttünk a sérülés- és betegséghullámmal, így picit döcögött a szekér. Több egyéni és taktikai hibát vétettünk a mérkőzéseink során, ami sokszor megbosszulta magát. A védekező játékunk sokat fejlődött, de az utóbbi időben a kapu előtti területen nagyon körülményesek voltunk, ettől függetlenül egyre több, az edzésen gyakorolt elemet látok a támadásaink közben. A legnagyobb problémánk, hogy nem tüzelünk eleget, jó lövőhelyzetből sokszor még jobbat próbálunk alakítani; ez általában korongvesztéssel végződik. Ennek ellenére a helyzetkihasználásra nem panaszkodhatok.”


Hirdetések