2011.10.14. | Röplabda
Régen várt találkozóra kerül sor péntek este nyolc órakor a Folyondár utcában, hosszú idő után újra nemzetközi tétmeccsen lép pályára a Vasas-Óbuda csapata.

Közép-európai Liga (MEL) mérkőzésen a szlovén Nova KBM Branik Maribor csapatát fogadjuk. Ellenfelünk tegnap este magabiztosan 3:0-ra győzött a Megyeri úton az UTE ellen, akiket mi három hete a nyitányon 3:1-re vertünk. Húzóemberük és egyben legidősebb – 24 éves – játékosuk Monika Potokar, valamint a szintén 1987-es születésű egyesült államokbeli légiós Sarah Ammerman, hozzánk hasonlóan a szlovén csapatot is fiatal, tehetséges röplabdázók alkotják, akik a tegnapival együtt már három győzelemnél tartank a MEL-ben.
Ahhoz, hogy legyőzzük őket bravúrra lesz szükség, tegnap esti beharangozójában még egy hazai szakportál is 3:0-ás vendég sikert prognosztizál.

A nemzetközi szereplés nemcsak szakmai kihívást jelent, hiszen szervezési téren is megnövekedtek a feladatok. A mérkőzés előtti napon angol nyelvű beharangozót kell küldeni, a bajnokság szervezőinek, a találkozó befejezése után pedig tíz percen belül a végeredményt is továbbítani kell feléjük. On-line statisztikát kell is vezetni, ami némileg bonyolítja számunkra a dolgokat, hiszen Magyarországon három lelhető fel, a sportágban az egész világon használatos szoftverből, így ma például Kaposvárról érkezik a játék történéseit nyomon követő szakértő. A támogatók molinóinak mérete, elhelyezése is szigorúan szabályozott, és helyet kell adni a nemzetközi szövetséget népszerűsítő táblájának is. Olyan apróságra is figyelni kell, hogy a pályatörléshez csak nyeles eszköz használható, az egyszerű törlőrongy nem megfelelő…

Vatai Gabriella szakosztály-igazgató:
- Nagyon várom már az estét, kíváncsi vagyok mire megyünk külföldi ellenféllel szemben. A két héttel ezelőtti romániai túránk rengeteget segített abban, hogy némi rutinjuk legyen ezen a téren a lányoknak, akik ahogy látom jól ráhangolódtak a mai meccsre.
Döntő lesz szerintem, hogy nyitásfogadásban mit tudunk produkálni, a statisztikákból kiolvasható, ellenfelünk ezen a téren nagyon jól teljesít, kulcsemberük Monika Potokar ellen még jómagam is többször játszottam válogatott színekben. A sérült Dékány Berni nagyon fog hiányozni ebből a játékelemből, hiszen ő biztos pont volt a fogadásoknál, de remélem a helyén szereplő fiatalok – Stefanik Orsi és Takács Berni – megoldják a feladatot. Feladóban is váltásra kényszerültünk, pedig ezen a poszton az összeszokottság aranyat ér, ráadásul magassága miatt Milovits Juli még a blokkokból is hiányozni fog, Gudmann Csillának azonban óriási a rutinja, képes lesz pótolni őt.
Az egész csapat szempontjából úgy gondolom, hogy ez az esztendő a tanulás éve lesz, játsszunk jó mérkőzéseket, örüljünk minden pontnak, győzelemnek. Apropó, azt mondják az okosok, a jó szereplés titka a MEL-ben az, hogy hozni kell a hazai meccseket, és akkor idegenben már csak egy-két bravúrra van szükség. Ma itthon játszunk…

ja   

 


Hirdetések