Nagy Dániel, 2022.12.04. | Kézilabda

Az ifjúsági és a serdülő első osztályú leány kézilabdacsapatunk egyaránt négy bajnoki meccsen lépett fel novemberben; a sima győzelmek mellé bosszantó vereségek is becsúsztak.

A Vasas novemberi teljesítménye az U19-es élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–ÓKSI KKFT 37–28
Hajdúnánás SK–Vasas SC 41–37
Vasas SC–Praktiker-Vác 26–35
Vasas SC–Kisvárda 24–27

Géber Zsolt, vezetőedző: „Az ÓKSI ellen egyértelműen a győzelem volt a cél, amit sikerült teljesíteni, magabiztosan tartottuk otthon mindkét pontot. Hajdúnánásra is hasonló reményekkel érkeztünk, helyzetünket viszont nehezítette, hogy a csapat egy része betegséggel vagy sérüléssel küzdött, míg mások a szalagavatójuk miatt nem tudtak elutazni a meccsre. Nincs mentség, a játékunk is gyenge volt, egyénileg sem villogtak a fiatalok. A váciak csapatként jobban teljesítettek, megérdemelten kaptak el minket a csarnokunkban. A hónap utolsó bajnokiján izgalmas csatát vívtunk a Kisvárda együttesével. Ha a helyzetkihasználásunk jobb, mi örülhettünk volna a végén; közel volt a bravúrgyőzelem.”
 


 

A Vasas novemberi teljesítménye az U17-es élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–ENUSE 48–24
Hajdúnánás SK–Vasas SC 26–22
Vasas SC–Praktiker-Vác 30–36
Vasas SC–Kisvárda 29–27

Gálfalvi Áron, vezetőedző: „Novemberben a válogatott szünet után a korosztályos első osztályú bajnokság is folytatódott. Az ENUSE ellen magabiztos győzelemmel kezdtük a hónapot, majd Hajdúnánáson vendégeskedtünk. Erősen részrehajló játékvezetés jellemezte a meccset, amelyen fordított az ellenfelünk, szoros mérkőzésen kaptunk ki. A Vác bátrabb játékának köszönhetően győzött le minket, míg a Kisvárdával kiegyensúlyozott összecsapást vívtunk, ám a hajrá nekünk sikerült jobban, így jól hangoltunk a decemberi két fordulóra. A csapat munkájával elégedett vagyok, és bár a sérülés- és betegséghullám minket sem került el, dicséret illeti a fiatalokat a hozzáállásukért.”


Hirdetések