2011.10.05. | Ökölvívás
Kedden mindkét még versenyben lévő öklözőnk búcsúzott a világbajnokság további küzdelmeitől.

Tegnap délután a legjobb nyolc közé jutás mellett, az olimpiai kvótaszerzés is növelte a tét nagyságát az azeri fővárosban. Előbb Darmos Józsefet szólították a ringbe, akire a hazaiak egyik üdvöskéje Tejmur Mammadov várt. Pontozásos sportág lévén ez nem sok jót ígért, de végül Darmos nem emiatt maradt alul. Az azeri végig irányított, és bár 91 kg-os Eb bronzérmesünk keményen harcolt, a pontozás végeredménye (24:9) a realitásokat tükrözte.
Néhány órával később következett nagy reménységünk Bacskai Balázs, neki az egyesült államokbeli Errol Spence volt az ellenfele. A huszonegy esztendős texasi öklöző előzetesen nem tűnt legyőzhetetlen akadálynak, de sajnos mégis a végállomást jelentette számára. Az amerikai erőszakosan bokszolt, ám látszott, hogy Benji jóval képzettebb nála. Hiába ütött azonban pontosan, a pontozók nem a minőséget díjazták, így az első menet után az ellenfele vezetett (3:7). A folytatásban sem változott a kép, Bacskai nem tudott faragni a hátrányából, az utolsó percekre pedig már kedvét és erejét is elveszítette, így a vége 16:26 lett. 
Mivel 69 kg-ban az első tíz helyezett jut olimpiai kvótához, így ha Spence a döntőig jut, akkor Bacskai Balázs már most londoni résztvevő lesz, ami persze valószínűleg csekély vigaszt jelentene számára, hiszen ennél sokkal nagyobb terveket szövögetve érkezett Azerbajdzsánba. Ha viszont az amerikai előbb kiesik, akkor jövő tavasszal kontinentális selejtezőn nyílhat meg az út London felé.


Hirdetések