2011.10.04. | Ökölvívás
Egy héttel a világbajnokság rajtja után, a Vasast képviselő öklözők is ringbe szálltak Bakiban.

Mindhárman a legjobb harminckettő között mutatkoztak be, legelőször Bacskai Balázs, aki a venezuelai Gabriel Mestre ellen mérkőzött a tizenhat közé jutásért. Senki nem várt „meglepetést” és nem is lett az, Bacskai magabiztosan bokszolt és fölényes 22:9-es pontozással győzött. Időrendi sorrendben, vasárnap este a szupernehézsúlyú Bouquet Bence következett, akinek az azeri fővárosban sajnos kevesebb mint egy menet jutott a kötelek között. A román Mihai Nistor volt az ellenfél, Bouquet irányított, vezetett is pontozóknál 7:5-re, amikor egy pillanatnyi figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy a vetélytárs jobbcsapottja betaláljon, a mi fiúnk pedig padlót fogjon.
Nehézsúlyban Darmos József hétfőn mérkőzött a balkezes albán Chriszian Demajjal, hatalmas csatát vívtak, a jól küzdő Darmos 20:18-ra nyert.

Mostantól már felpörögnek az események a Kaszpi-tenger partján, hiszen ma délután Bacskai az amerikai Errol Spence ellen, míg Darmos az azeri Európa-bajnok Tejmur Mammadovval – akivel idén Ankarában már összecsapott és a végén segédpontokkal maradt alul – mérkőzik a nyolc közé jutásért.


Hirdetések