2011.10.03. | Atlétika
Vasárnap délelőtt, a nagy tömegeket megmozgató Nemzetközi Budapest Maraton keretében bonyolították le, a 42 195 méteres táv országos bajnoki küzdelmeit.

Idén csak a férfiak küzdelmében voltunk érdekeltek, hiszen a közvetlen magyar élvonalba tartozó futónőink különböző okok miatt kihagyták ezt a versenyt. A nagy meleg, amely cseppet sem biztosított ideális körülményeket ennek az embert próbáló távnak a teljesítéséhez, sokakat bizony alaposan megviselt. 

Rutinos, sokszoros magyar bajnok maratonistánk Rezessy Gergely, harminchét évesen is állta a sarat a fiatalokkal, noha messze nem csúcsformában versenyzett. A táv közben, egy kivétellel sorban elfogytak mellőle vetélytársai, és a végén egy kenyai és egy magyar ellenfele mögött a harmadik helyen futott célba, ez a helyezés az országos bajnokság ezüstérmét jelentette számára. Elért 2:31:39-es eredményénél több mint negyedórával jobb az egyéni legjobbja (2:15.23), de azt már több mint tíz évvel ezelőtt futotta. Manapság munkája mellett már csak saját örömére végzi a futóedzéseit, az, hogy még így is a magyar élvonal tagja, a mezőny kritikája is egyben. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Egy sorozat is megszakadt az idén, hiszen az elmúlt öt évben mindig a Vasas futói nyerték a csapatbajnokságot. Idén a Rezessy Gergely, Malonovits József és Petrik György által alkotott, 39 éves korátlagú, veteránnak mondható hármasunk a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 


Hirdetések