2011.09.28. | Röplabda
Idén tizenharmadik alkalommal került sor a Vihar Levente emléktornára a Folyondár utcában.

Az új szakosztályvezetés, így Vatai Gabriella szakosztályvezető, Durst János és Novák László elnökségi tagok, valamint Csortos Csaba áldozatos és lehetetlent nem ismerő munkájának következtében, színvonalas mezőnyt sikerült toborozni a Vasas hagyományos utánpótlás rendezvényére, amely a szakosztály centenáriumi rendezvénye is volt egyben. Markovits László a Vasas SC elnöke Centenáriumi Díszoklevelet adott át Fördős László tiszteletbeli elnök, és a jelenlévő elnökségi tagok számára. 

A két korosztályban lebonyolított tornán hat-hat együttes – köztük három határon túli – indult el. Láthattuk a romániai Szatmárnémeti és a szerbiai Szávaszentdemeter képviselőit, a magyar U16-os válogatottat (természetesen a vasasosok nélkül), de Kecskemétről, Szegedről, Nyíregyházáról, Békéscsabáról és a Központi Röplabda Akadémiáról is érkeztek együttesek. Egy csapat visszalépése miatt a serdülők mezőnyébe junior csapatunk „ugrott be”, az ő eredményük nem számított a végső sorrend kialakulásánál.

 A nagyobbaknál Hőnig László tanítványai itthon tartották az elsőséget, míg a gyermek korcsoportban a Szatmárnémeti együttese megelőzte Benkóné Körös Mária csapatát, akik így ezüstérmesek lettek.

Hőnig László a Vasas Óbuda Hofeka serdülő csapatának edzője:
- Ha visszatekintek az elmúlt tizenkét évre, egyértelmű, hogy az idei rendezvényünkön messze a legerősebb mezőny gyűlt össze, büszke is vagyok a „lányaimra”, hogy nyertek. Én általában kritikus vagyok velük szemben, de most azt kell, hogy mondjam, kellemesen megleptek a játékukkal. Szépen, taktikusan röplabdáztak, látszott, hogy próbálják megvalósítani az edzéseken elsajátítottakat. Szerbiai riválisunk, akik a második helyen végeztek, nagyon jó kis együttes, tetszett, hogy ellenük mennyire tudatosan nyitottak a lányok.
Pedig a problémák sem kerülték el a csapatomat. Borlai Lili a múlt héten bokaszalag szakadást szenvedett, egyik erősségünket – véleményem szerint meglehetősen etikátlan módon – más egyesületbe csábították, no és hiányzott Stefanik Orsi is…
Persze nagyon büszke vagyok rá, hogy bekerült a felnőtt csapatba és az UTE ellen szerintem nem is akárhogyan játszott (meg is dicsértem érte), de kétségkívül érezni fogjuk a hiányát (a szabályok szerint, aki pályára lép a felnőtt együttesben, a serdülők között már nem játszhat – a szerk.). Természetesen azért dolgozunk, hogy minél több játékosunk eljusson az élvonalig, nem mondhatok rá mást, minthogy ez az élet rendje, aki kinövi magát annak tovább kell lépnie.

Benkóné Körös Mária a Vasas Óbuda Hofeka gyermek csapatának edzője:
- Ügyesek voltak a lányok, a második hely különösen annak fényében dicséretes, hogy nálunk zömében 98-as születésűek játszottak, míg ellenfeleinknél többségben voltak az egy évvel idősebbek. Az összkép pozitív, jól éreztük magunkat, kellenek az ilyen tornák.
Így az idény elején még elég bő létszámmal dolgozunk, ezen a megméretetésen is mindenkinek adtam játéklehetőséget, és így sok minden kiderült számomra a gyerekekről. Nem lesz ez másként két hét múlva Kecskeméten sem, ahol két csapatot is elindítunk.

ja      
fotó: Doba István      

    
Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Eredmények:

’95-ös korosztály:
1. Vasas Óbuda Hofeka - 9 pont
2. Zok Mladost - 6 pont
3. ’96-os magyar válogatott - 5 pont
4. Szeged - 4 pont
5. Kecskemét - 0 pont

+1 Vasas junior (A Novo Mesto utolsó pillanatban történ visszalépése miatt a Vasas junior csapata ugrott be a tornára. Minden csapat ellen játszottak, de az ő pontjaikat a végső számításnál nem vettük figyelembe)

Különdíjak (a díjakat Vihar Levente fia ajánlotta fel):

Cicic Milica ( Vasas Óbuda Hofeka)
Zok Mladost ( Bajic Ana)
Gerendeli Dóra (magyar ’96-os válogatott)
Szabó Luca (Szeged)
Fábián Fanny (Vasas Óbuda junior)

Vasas különdíj:
Novák Lilla

Vatai Gabriella szakosztály igazgató különdíja: 
Hódosi Daniella (Vasas Óbuda Hofeka) és Posztós Lilla (Kecskemét) 

’97-es korosztály:
1. Szatmárnémeti - 14 pont
2. Vasas Óbuda Hofeka - 13 pont
3. Nyíregyháza - 7 pont
4. Békéscsaba - 5 pont
5. KRA - 5 pont
6. ZOK Mladost - 3 pont

Különdíjasok:
Vajda Beáta (Szatmárnémeti)
Tóth Sára (Vasas Óbuda Hofeka)
Andrejkovics Alexandra (Nyíregyháza)
Békési Judit ( Békéscsaba)
Thuránszky Lizu (KRA)
Jelena Stojisavljevic ( ZOK Mladost)

Vasas különdíj: 
Durst Anna 


Hirdetések