2011.09.28. | Kosárlabda
Színvonalas játékot, izgalmas mérkőzéseket láthattak a kilátogató szurkolók a negyedik Vasas Intesa Sanpaolo Kupa három napja során.

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a szakosztály az U14-es korosztály számára ezt a nemzetközi tornát, amely korábbi évekhez hasonlóan szakmai és szervezési téren egyaránt remekül sikerült ezúttal is. Az esemény fényét emelte, hogy a Vasas SC százéves születésnapjához kapcsolódóan, a megnyitó ünnepségen Markovits László a Vasas SC elnöke Centenáriumi Díszoklevelet adományozott a szakosztálynak, amelyet Zöldi Péter szakosztály elnök vett át.

A hatcsapatos viadalon a részvevő együtteseket – Vasas, FC Barcelona, Cibona Zagreb, Bosna Sarajevo, Olimpija Ljubljana, BC Sabonis – két csoportba sorsolták, majd a körmérkőzések után következtek a helyosztók.
Az első napon a Vasas U14-esei, akiket Sárosi Bulcsú és Maurer Csaba irányított, előbb – huszáros kezdés után – a Bosna Sarajevót verték magabiztosan, majd következett a tornát végül megnyerő és előzetesen is a legerősebb gárdának kikiáltott FC Barcelona. Az első játékrészben remekül helytálltak a fiúk, mindössze öt ponttal vezetett az ellenfél, a folytatásban aztán egyre inkább elfáradtunk és érvényre jutott a nagyobb tudás, valamint a rutin.

Szombaton az elődöntőben az Olimpija Ljubljana várt ránk, a szünetig akárcsak egy nappal korábban, fej-fej mellett haladt a két csapat, a pihenő azonban nem nekünk használt, a védekezésünk csődöt mondott a harmadik játékrészben, és komoly hátrányba kerültünk, amit a záró negyedben már nem lehetett ledolgozni.
A dobogóért vívott csatában, megnyert találkozót engedtünk ki a kezünkből, a nagynevű Cibona Zagreb ellen. A félidei nyolcpontos előnyünk a hajrához közeledve egyre inkább csökkent, a végjáték pedig a riválisunké volt.

Sárosi Bulcsú vezetőedző:
- Kicsit csalódott vagyok, hiszen karnyújtásnyira voltunk az előzetesen kitűzött céltól, a dobogótól. Összességében persze egyáltalán nem vagyok elégedetlen, mivel a két döntős csapattal is partiban voltunk a velük vívott mérkőzések nagy részében. Akadtak persze állóképességi gondjaink és az összeszokottság hiánya is megmutatkozott, hiszen két „vendégjátékosunk” is volt, akik csak három hetet gyakoroltak velünk. Mindenesetre az ilyen színvonalú és tempójú meccsek visznek előre, sajnos ezekből a hazai bajnokság során kevés akad.
Amit újólag megtapasztaltunk, az a kiválasztás fontossága. A kosárlabda eredményes űzéséhez kellenek bizonyos fizikai paraméterek, és azt is láthattuk, hogy fejben, mentálisan sokkal erősebbek voltak riválisaink. Védekezés terén egyébként felvettük velük a versenyt, de például a statisztikák azt mutatják, hogy a dobószázalékunk mezőnyből egyszer sem volt 40% fölött, bár a szarajevóiak ellen így is kilencven fölött dobtunk.
Úgy gondolom az országos bajnoki fordulókig kipihenjük magunkat és – ennek a tornának köszönhetően – magasabb tudásszinten fogunk belevágni a sorozatba. Az is fontos, hogy egy-egy ilyen kosárlabda ünnep hatalmas inspirációkkal szolgál játékosnak, edzőnek egyaránt, úgyhogy köszönjük azoknak akik lehetővé tették ennek a tornának a létrejöttét.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A Barcelona ’98-as csapata kiemelkedett a mezőnyből, az eredményhirdetéskor ők vehették át Zöldi Pétertől, Dávid Kornéltól és Sterbenz Tamástól az első helyért járó serleget! 
ja     
fotó: Doba István     

EREDMÉNYEK: 

Vasas-MKB Euroleasing - Bosna Sarajevo 93:67 (24:12, 21:24, 20:16, 28:15)
Doktor 14, Rudner 13, Bordács 12, Ordasi 11, Lewis 10, Müllner 10, Ondima 9, Steier 8, Csík R. 6, Láng-Miticzky, Virág, Gorzsás.

FC Barcelona - Vasas-MKB Euroleasing 82:60 (25:17, 15:18, 24:10, 18:15)
Rudner 14, Varró 10, Lewis 8/3, Doktor 7, Ondima 6, Bordács 5, Ordasi 4, Steier 4, Tóth M. 2, Virág, Láng-Miticzky.

Olimpija Ljubljana - Vasas-MKB Euroleasing 88:72 (16:14, 22:21, 29:15, 21:22)
Bordács 15, Ordasi 12, Doktor 12/6, Rudner 12/3, Lewis 10/3, Ondima 5, Páni 2, Steier 2, Varró 2, Bernacchini, László, Láng-Miticzky.

Cibona Zagreb - Vasas-MKB Euroleasing 74:70 (21:25, 14:18, 20:17, 19:10)
Doktor 16, Láng-Miticzky 10/6, Bordács 10, Lewis 8, Rudner 8, Ordasi 6/3, Steier 6, Ondima 2, Varró 2, Bernacchini 2, Páni, Vatti.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:
1. FC Barcelona
2. Olimpija Ljubljana
3. KK Cibona Zagreb
4. Vasas-MKB Euroleasing
5. KK Bosna Sarajevo-Realway
6. Sabonis BC

EGYÉNI DÍJAZOTTAK
MVP – Luca Doncic (Olimpija Ljubljana)
Legjobb dobó – Mateo Habazin (KK Cibona Zagreb) – 125 pont
Legjobb védő – Ordasi Dénes (Vasas-MKB Euroleasing)

ALL-STAR CSAPAT
Doktor Péter (Vasas-MKB Euroleasnig)
Luca Labus (Olimpija Ljubljana)
Pol Figueres Lopez (FC Barcelona)
Maxim Esteban Calvo (FC Barcelona)
Mateo Habazin (KK Cibona Zagreb)

A CSAPATOK LEGJOBBJAI
Nerijus Abrasonis (Sabonis BC)
Rijad Advic (KK Bosna Sarajevo-Realway)
Rudner Gábor (Vasas-MKB Euroleasing)
Fran Vojic (KK Cibona Zagreb)
Ziga Jurcek (Olimpija Ljubljana)
Hugo Schneider Bartolemo (FC Barcelona)


Hirdetések