Nagy Dániel, 2022.11.17. | Birkózás

A múlt hét végén a serdülő kötöttfogású és az U18-as szabadfogású csapatbajnokságot is megrendezték a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban, klubunk fiatal birkózói pedig mindkét eseményen bronzérmet szereztek.

Nem volt hiány az utánpótláskorú birkózókból múlt hét végén a Kruj István Sportcsarnokban, a pesterzsébeti létesítmény ugyanis szombaton a serdülő kötöttfogású, vasárnap pedig az U18-as szabadfogású csapatbajnokságnak adott otthont, amiről természetesen klubunk ifjú sportolói sem hiányozhattak.

A fiatalabbak a BVSC, majd a Ferencváros versenyzőit múlták felül, az egri birkózókkal szemben azonban szoros párharcban maradtak alul, így már „csak” a harmadik helyért küzdhettek a folytatásban. A dobogós hely végül összejött: az ifjak előbb a csepeli ellenfeleiket, majd ismét az FTC-seket múlták felül.

Az U18-asok esélyesként vágtak neki a vasárnapi programnak, azonban a kiélezettebb helyzetek nem a mi javunkra dőltek el, így a bajnok Ferencváros és a Cegléd csapata mögött szereztek bronzérmet az angyalföldi birkózók.
 


Az U18-as birkózók bronzérmet szereztek a szabadfogású csapatbajnokságon 
 

„A serdülők esetében az előzetes várakozások szerint a negyedik-hatodik helyekkel nagyon megelégedtünk volna, ennek fényében a bronzérem kellemes meglepetés volt – kezdi az értékelést Wöller Gergő edző. – Jól birkóztak a fiatalok, nagyon közel álltunk a fináléhoz, egyetlen hiba döntött a sorsunkról. Ez a bronz ennek a csapatnak örömpillanat, sokkal kevésbé fájó, mint a tavaszi szabadfogású csapatbajnokságon szerzett harmadik hely. Mindenki kihozta magából a maximumot, és megmutatták, mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban. Az U18-as eredményünk esetében árnyaltabb a kép, több hiba csúszott a gépezetbe, a fiatalok és az edzők részéről is. A kétes helyzetek, amik a kötöttfogású csapatbajnokságon az együttesünk javára dőltek el, most fordítva történtek; ennyin múlik az ilyen eseményen az első hely. Dekoncentráltság jellemezte a versenyzőinket, amiről a következő edzéseken beszélnünk kell velük. Esélyesek voltunk az aranyra, de ilyen sport; öt-hat évvel ezelőtt arról beszéltünk, hogy ha egyben maradnak a fiataljaink, és valaha csapatbajnoki érmet nyernek, az óriási dolog lesz, ehhez képest idén az emlegetett két korosztályt tekintve mind a négy viadalon a dobogón végeztünk, aminek viszont rendkívül örülünk.”


Hirdetések