2011.09.23. | Röplabda
Pénteken este fél hét órakor, az új idény első tétmérkőzésére kerül sor a Folyondár utcában.

Újjá alakult a szakosztály vezetése, és jelentős mértékben újjá alakult a csapat is, amelyre új kihívások várnak ebben az évben. Hosszú idő után ismét a nemzetközi porondon mérettetheti meg magát együttesünk, a Közép-európai Liga küzdelmei során kilenc remek meccset láthatnak majd a nézők a Folyondár utcában. Az első fordulóban a másik magyar résztvevő az Újpesti TE lesz az ellenfelünk, akiknek a játékoskerete szintén komoly átalakuláson esett át a nyár folyamán. Holnap este három közelmúltbeli Vasas játékost is láthatunk majd a pályán, igaz ezúttal lila-fehér színekben: Mátrainé Nagy Verát, Czakó Máriát és Kapuvári Melindát.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Az utóbbi néhány hét betegség és sérüléshullámát nehezen vészeltük át, Dékány Bernadett még az utóbbi napokban sem tudott edzeni, így kétséges, hogy sérülése miatt holnap pályára tudom-e küldeni, de a többiek nagyjából rendben vannak. 
Többé-kevésbé összeállt a játékunk, de természetesen mérkőzések hosszú sora kell majd ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Persze nem is a nyitányon kell csúcsformában lennünk. Azt azonban már holnap is látni szeretném, hogy az edzéseken tanultakat a lányok képesek legyenek gördülékenyen alkalmazni, és ebbe csempésszenek bele némi kreativitást is.
Láttam holnapi ellenfelünket a BSE elleni bajnokijukon, úgy gondolom a mi csapatunk jobb az övékénél, le kell tudni győzni őket. Több rutinos játékost is reaktiváltak, akik közül néhányan már az én kezeim alatt is dolgoztak, persze ez nem meglepő, hiszen annyira szűk a magyar mezőny, hogy előbb utóbb mindenki megfordul mindenhol.
Mi elsősorban a fiatalokra építünk, sajátnevelésű játékosaink kiérdemelték a felkészülés során, hogy szerephez jussanak, mostanra teljes értékű tagjai a keretnek. Persze a pályán még megilletődöttek, csendesek, de folyamatos velük a diskurzus annak érdekében, hogy megtanulják, a jó röplabdásnak kommunikálnia is kell társaival a pályán.
A fejemben kialakult az ideális alapcsapat, a feladó Milovits Juli, centerposzton Miklai Zsanett és Nagy Eszter, feladó-átlóban Oláh Vivien, a két szélsőütő pedig Sándor Renáta és Dékány Bernadett. Utóbbiak posztján, Stefanik Orsolya és Takács Bernadett is szép dolgokat mutatott már a gyakorlások során. Liberóban pedig ott van Lévai Vivien, valamint a rutinos Gudmann Csilla is a segítségünkre lehet a továbbiakban.

ja     
 

 


Hirdetések