Jenkei Dániel, 2022.11.13. | Labdarúgás

A Vasas FC a naptári év utolsó bajnokiján egy ködfátyolos meccsen gyűjtött be nagyon fontos három pontot a Mezőkövesd ellen 

OTP Bank Liga, 16. forduló
Vasas FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)


Illovszky Rudolf Stadion, 1328 néző

Vasas FC: Dombó - Szivacski, Iyinbor, Litauszki, Silye (Deutsch, 50.) - Hidi (Otigba, 73.), Berecz, Márkvárt, Hinora (Baráth, 90.) - Radó, Novothny (Holender, 73.)
vezetőedző: Kondás Elemér

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai K., Pillár, Lukic, Vadnai (Lakvekleiani, 46.) - Karnitski, Babunski (Brtan, 62.), Molnár (Kis, 46.), Vajda - Besirovic, Drazic
vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerző: Novothny (14.)

Sárga lap: Berecz (4.), Márkvárt (71.), Radó (91.), ill. Pillár (36.), Lukic (53.), Lakvekheliani (56.), Besirovic (85.)


Az elmúlt két fordulóban mutatott teljesítmény az Illovszky-stadionban uralkodó hangulaton is nyomot hagyott vasárnap este, hiszen egyrészt kevesen látogattak ki az év utolsó bajnokijára, másrészt az ultrák nem buzdították szervezetten a csapatot, így szinte végig a lelkes vendégtábor diktálta az ütemet szurkolás tekintetében.

Magát a meccset is a vendégek kezdték jobban, ám a Vasas FC rögtön az első helyzetéből gólt szerzett, amikor is a 14. percben Novothny Soma csapott le a legyorsabban egy kipattanóra, és lőtt közelről a kapuba.

A csatárunk által a gólörömnél "prezentált" csendre intő kézmozdulat mondjuk kicsit túlzásnak tűnt, függetlenül attól, hogy kinek szólt, de egy biztos, ez a jelenet is mutatta, hogy komoly feszültség lakozik a Vasas-játékosokban.

Akiknek a hozzáállására egyébként ma nem lehetett panasz, hiszen ha a játékban nem is mindig jeleskedtek, végig keményen odatették magukat a kilencven perc során, és ezúttal is kiderült, hogy ezzel bizony már lehet meccset nyerni az NB I-ben.

A csapatmunka mellett akadtak jó egyéni teljesítmények is, különösen agilisan szállt be a meccsbe például a kényszerűségből pályára kerülő balbekkünk, Deutsch László .

Az idő múlásával egyre áthatóbb, majd a végére újra feloszló ködben végül az lett a fő kérdés, hogy meg tudjuk-e tartani az egygólos előnyt. 

A hajrában volt egy pillanat, amikor egy vendégfejes után földbe gyökerezett a lábunk, de ezt leszámítva viszonylag magabiztosan sikerült teljesíteni a küldetést, és ma tényleg csak ez számított, hiszen bár a három megszerzett pont ellenére is sereghajtóként telel Kondás Elemér együttese, de csak egy pontra több közvetlen riválistól, ami azért egy fokkal pozitívabb képet fest, mint amilyennek a Honvéd elleni vereség után láttuk a helyzetet.

Folytatás 2023-ban!

 


Hirdetések