Gy. Szabó Csilla, 2022.11.11. | Tenisz

A szakosztályvezetés kezdeményezésére indult el az a közös gondolkodás, amelynek eredményeként az energiaválság ellenére is lesznek fedett teniszpályák a Folyondár utcában, így ha nem is a megszokott üzemmódban, de elindította a téli szezont a Vasas tenisz-szakosztálya.

Az energiaárak drasztikus emelkedése a sportélet valamennyi területét hátrányosan érintette, a teniszezők számára azonban különösen nehéz helyzetet teremtett, így a Vasas Folyondár utcában működő teniszszakosztálya számára is kihívásokkal teli hónapok jönnek.

Mostanra elmondhatjuk, hogy a szakosztályvezető Bocskay József és a gyerektanfolyamokért felelős Fonó László aktív közreműködésével, az anyaegyesület támogatásával és a Folyondár utcai üzemeltető rugalmasságával sikerült kreatív és alternatív energetikai megoldásokat találni a téli sátorállításra. Ennek köszönhetően négy fedett pályán garantáltan tud majd folyni a munka a téli hónapokban is.

A kapacitások csökkenése persze így is új kihívások elé állítja a szakmai stábot, a kicsikkel foglalkozó edzők kreativitása és szakmai hozzáértése igen fontos lesz ahhoz, hogy a megszokott minőség közelében maradhassanak a képzés terén. A válogatottak felkészítésében pedig a szövetség által kínált lehetőségekre is támaszkodhat a szakosztály.

 „Úgy érzem, hogy a lehetőségekhez képest kihoztuk a maximumot a helyzetből, ám azt ma még nem tudhatjuk, hogy hosszútávon milyen hatással lesz az idei tél a szakosztály életére – tudtuk meg Bocskay József szakosztályvezetőtől.–Kevesebb edzővel számolhatunk, a tanfolyami létszám esetében is volt lemorzsolódás, és a legjobb fiatalok közül is van, aki érthető módon, az ingyenesen igénybe vehető szövetségi edzéseket látogatja majd. Ugyanakkor vannak pozitív változások is, hiszen a szakosztályvezetői teendőim mellett több időt fordíthatok Nemcsek Gréta edzéseinek irányítására és szervezésére. Ő most lépett abba az életkorba, hogy szükségessé vált számára a kiemelt figyelem. Szerencsére Benke-Giosanu Izabella is megérkezett az európai top harminc-negyvenbe, ami elsősorban Kovács Márk áldozatos munkájának köszönhető, így a két fiatal ígéret  nemzetközi versenynaptárát is sokkal könnyebb lesz összehangolni. Annak érdekében, hogy mindenki számára gazdaságosabbak legyenek ezek a külföldi szereplések, más klubokkal is egyeztetünk, az általunk választott versenyekre szívesen viszünk magunkkal olyan fiatal teniszezőket, akiknek egyébként, egyedül, nem lenne lehetősége az utazásra. Így nem csak a tornára eljutó játékosok, de a magyar tenisz is jól járna. Ebben a felállásban több lehetőségem lesz arra, hogy kísérjem őket, pillanatnyilag pedig erre van a legnagyobb kereslet a legjobb fiatalok menedzselése során."


Nemcsek Gréta és Bocskay József mostantól az ITF-tornáin is szerencsét próbálnak

 

Nemcsek Grétával kapcsolatban az is jó hír, hogy az U14-es európai ranglistán a jövő évtől top 10-es lesz, éppen ezért a junior ITF-tornákon való szereplést is megkezdi, igaz a legalacsonyabb G5-ös viadalokkal. Ez egy fontos változás lesz az életében, éppen ezért Bocskay József részéről is nagy odafigyelést igényel majd tanítványa versenyeztetése.

Az első felnőtt évét játszó Boros Attila az ITF 15 ezer dollár összdíjazású tornáin próbálja feljebb küzdeni magát, szeptember végén, október elején pedig ismét Barcelonában edzőtáborozott három hétig. A katalán városban ugyanis könnyebben talál megfelelő edzőpartnert, mint Budapesten. Bocskay József szerint a Vasas teniszezője egyre rutinosabban játszik a nagyok mezőnyében, a fonák oldalán azonban még mindig sebezhető, s a szervánál is javítania kellene néhány mozdulaton. Ha ezeket megteszi, akkor semmi sem állhat a további fejlődése útjába.

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések