Gy. Szabó Csilla, 2022.11.05. | Kosárlabda

Döcögősen indult a Veszprém elleni találkozó, amelynek egyértelműen akadémistáink voltak a favoritjai. A harmadik negyedben azonban megtalálták a házigazdák gyenge pontjait és végül huszonkét pontos, magabiztos győzelmet arattak a sereghajtó otthonában.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 8. forduló.

Veszprém Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 59-81 (19-18, 14-17, 11-27, 15-19)

Veszprém: Szabó (20/15), Madár (9/6), Birkás (14), Orgona (7), Kiss (5). Csere: Varga, Ratiani (4), Habel.

Vasas: Fekete (22/18), Radics (12/3), Kelemen (6), Moravcsik (5/3), Andrássy (10). Csere: Marcikic (11/3), Dormán (6), Cseh (3), Farkas (2), Pleesz (2), Szabó (2).


A szerdai jászberényi sikert követően, a sereghajtó Veszprém otthonába is a győzelem reményében utazott férfi csapatunk. A vendéglátók ráadásul eddig még egyetlen mérkőzést sem nyertek, bíztunk benne, hogy nem ellenük törik meg a hét vereséges sorozatuk.

A meccset mégis a hazaiak kezdték jobban, gyorsan vezetéshez jutottak. A folytatásban Radics Gerzson, Kelemen Ádám és Andrássy Géze kosarának köszönhetően 6-5-re fordítottunk, ám az előnyt nem tudtuk megtartani. Az első negyedben hol kisebb, hol nagyobb arányban vezetett a Veszprém, s a végére is megőrizte egy pontos előnyét.

A második negyed első kosarát Moravcsik Áron szerezte, s ezzel fordítani tudtunk. A házigazdák azonban ismét rákapcsoltak és három pontos előnyhöz jutottak. Fekete Viktor és Radics Gerzson álltak bele a kosárpárbajba, amelyet végül két ponttal nyertünk, így szerény vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe a pihenőre.

A szünet után magasabb fokozatra kapcsolt együttesünk, Andrássy Géza, Kelemen Ádám, és Fekete Viktor révén kevesebb mint egy két perc alatt nyolc pontos vezetéshez jutottunk. S bár ebből a házigazdák még egy ideig tudtak faragni, a 25. perctől láthatóan elfogyott az erejük. Ebben nagy része volt csapatunk kiváló védekezésének, hiszen egész pályán űzték-hajtották a veszprémieket. A harmadik negyedet már tizennyolc pontos előnnyel zártuk.

A negyedik negyed is tökéletesen kezdődött, Radics két ember között is addig addig forgolódott a palánk alatt, míg üresen nem maradt és sikeresen befejezte a támadásunkat. Ezzel húsz pontosra nőtt az előnyünk. A veszprémiek persze igyekeztek szépíteni, de csak néhány pontot sikerült faragniuk a hátrányukból. Akadémistáink újabb szép indításai és felállt védelem elleni jól megjátszott támadásai következtek, s végül megérdemelten nyertek huszonkét ponttal Veszprémben.

A mérkőzés legjobb VAL-értékével (24) Fekete Viktor büszkélkedhet, aki nemcsak 22 pontjával, de fáradhatatlan játékával is segítette csapatunkat.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia megbízott vezetőedzője:

„A mérkőzés favoritjaként érkeztünk Veszprémbe, de kellett egy kis idő, amíg megtaláltuk a játékhoz való helyes hozzáállást. Gratulálok a fiúknak a második félidőben nyújtott teljesítményükhöz. Ez az a mód, ahogy játszani akarunk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a szezon hátralévő részében.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések