Jenkei András, 2022.10.31. | Atlétika

A vasárnap megrendezett, nagy hagyománnyal bíró Frankfurt Marathon adott helyszínt a 2022 évi magyar bajnokságnak (is), ahol a férfiak mezőnyében vasasos sikerek születtek.

Sokadik időpont módosítás után csupán néhány hete vált véglegessé az idei maraton bajnokság dátuma, amely heves reakciókat váltott ki érdekeltekből és kívülállókból egyaránt.
A férfi bajnoki cím védője a Vasas SC maratonistája Jenkei Péter volt, ennek okán sem volt kérdés, hogy ő ott lesz október 30-án a német nagyvárosban, legnagyobb hazai vetélytársai viszont különböző okokból nem így döntöttek.

Harmincéves távfutónk így egyértelmű esélyesnek számított a verseny előtt, még úgy is, hogy a tavaszi jól sikerült berlini félmaraton után komoly hullámvölgybe került, és még most ősszel is csak a "visszakapaszkodás" elején jár.
Akárcsak klubtársa Molnár Ákos, aki viszont nagyon hosszú ideig tartó sérülések után próbált felkészülni erre a megmérettetésre.

Mindkét vasasos futó a közhelyszerűen hangzó "tisztes helytállás" célját fogalmazta meg előzetesen, amit talán sikerült is megvalósítaniuk.
Jenkei Péter lett a magyar bajnok (a nemzetközi maratonon 19.), Molnár Ákos pedig az ezüstérmet gyűjtötte be, az október végéhez képest relatív meleg időjárásban zajló versenyen.
Mindkettőjük időeredménye elmaradt a előzetes  várakozástól, ám ahogy mondani szokták, lesz "következő verseny", ahol lehet majd javítani...

Maraton Magyar Bajnokság
2022. október 30. - Frankfurt

1. Jenkei Péter (Vasas SC)   2:23.47
2. Molnár Ákos (Vasas SC)   2:32.22
 


Hirdetések