Gy. Szabó Csilla, 2022.10.29. | Kosárlabda

A legjobbak elleni sorozatot követően, végre verhető ellenfél érkezett szombaton este Pasarétre. Akadémistáink azonnal kihasználták a kínálkozó lehetőséget és magabiztos győzelmet arattak a Cegléd ellen. Reméljük a folytatás is hasonlóan sikeres lesz.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 7. forduló.
Vasas Akadémia
– VBW CEKK Cegléd 78-62 (16-17, 20-10, 23-15, 19-20)

Vasas: Papp (6), Madár E. (15/3), Smailbegovic (13/6), Tóth (7), Nunn. Csere: Salamon (8), Szerencsés (12), Budácsik (6), Pardee (11), Van Rijs L., Van Rijs D., Madár K.

Cegléd: Cooper (17/6), Wiliams (12/6), Rakita (10/3), Turudic (9), Kobolak. Csere: Bura (10), Horváth (2), Laufer (2), Szirony, Szabó, Viszmeg.


Női együttesünk a szombat esti hetedik fordulót megelőzően öt vereséget és mindössze egyetlen győzelmet könyvelhetett el az idei bajnokságban. A sorsolás nem volt kegyes hozzánk, hiszen eddig szinte csak topcsapatok ellen játszottunk, akiket nem sikerült meglepnünk. A VBW CEKK Cegléd elleni találkozón azonban már reális győzelmi esélyekkel léptünk pályára.

Az első kosarait Smailbegovic Nadja révén akadémistáink szerezték, amire a ceglédiek gyorsan válaszoltak, s fordítottak is. A vezetést azonban nem tudták megtartani, Madár Eszter hármasával ismét mi kerültünk előnybe, amelyet folyamatosan sikerült növelnünk. Ebben nagy szerepet játszott , hogy a ceglédiek nagyon gyengén teljesítettek a támadásokban, alig szereztek pontot. A negyed végén azonban kicsit elfáradtunk a saját tempónktól, amit a vendégek azonnal kihasználtak és a lefújás előtti húsz másodpercben egy pontos előnyhöz jutottak.

A 13. percben, Salamon Zsófia büntetőjével egyenlítettünk (20-20), s ezt követően már jobban vigyáztunk az előnyünkre, amely fokozatosan növekedett. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy a ceglédiek igen rossz százalékkal dobjanak, közel hat percen át egyáltalán nem tudtak pontot szerezni. A félidőre megnyugtató kilenc pontos előnnyel vonulhattunk.

A pihenőt követően kicsit ránk ijesztettek a vendégek, hiszen rövid idő alatt öt pontosra faragták a hátrányukat. Papp Klaudia, Madár Eszter, valamint Smailbegovic Nadja pontjaival azonban sikerült ismét tíz pontra ellépnünk. A hullámvasút azonban folytatódott tovább, ismét a vendégek percei következtek, s 45-41-nél már csak négy pontos volt az előnyünk. A negyedből ekkor hátralévő két percet azonban tökéletesen használták ki akadémistáink, Smailbegovic, Szerencsés és Budácsik kosarainak köszönhetően tizenhét pontos vezetéshez jutottunk.

Az utolsó negyedben ugyan kemény csata alakult ki a két együttes között, akadémistáink azonban nagyon higgadtan és okosan tartották meg a vezetést. Reméljük, hogy ezzel a győzelemmel, egy sikeres széria veszi kezdetét.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés a mai, talán ezért is kezdtünk kicsit bizonytalanul. A görcsösség miatt alapvető hibákat vétettünk, bár amit elrontottunk a védelemben, azt a támadásban ki tudtuk javítani szorossá téve az első negyedet. Ezt követően volt egy remek második játékrészünk, a végére azonban itt is hullámvölgybe kerültünk. Minden meccsnek megvannak a mélységei és magasságai, de nem mindegy hogyan kezeled ezeket, hogyan tudod a társaidat a holtpontokon átlendíteni. Összességében szerintem jobban akartuk ma a győzelmet, a kitartó küzdelem pedig meghozta az eredményét. Végre a lepattanókat is jól szedtük, és szépen járattuk a labdát. Ennek ellenére arra szeretném bátorítani a játékosaimat, hogy az üres dobásokat még bátrabban vállalják el! Ez a magabiztosság egy kicsit még hiányzik, de most amúgy is egy nehéz időszakon vagyunk túl. Meg kell tartanunk ezt a lendületet, hiszen újabb négy fontos mérkőzés vár ránk. Szeretnénk egy öt győzelmes szériát hozni.”

Salamon Zsófia, a Vasas Akadémia játékosa:
„Nagyon örülök a győzelemre, egy ilyen nehéz széria után már nagyon vágytunk a sikerre. A mérkőzés során voltak ugyan hullámvölgyek, de mindig akadt valaki, aki át tudta lendíteni a csapatot ezeken. Büszke vagyok a lányokra, csak így tovább.

fotó: hunbasket


Hirdetések