Nagy Dániel, 2022.10.29. | Kézilabda

A szokásosnál csendesebb hónapot zártak az ifjúsági és a serdülő első osztályú leány kézilabda-csapataink, amelyek két-két bajnokin léptek pályára októberben. A mérleg: három győzelem és egy vereség, így az U19-esek a hetedik, az U17-esek a negyedik helyről várják a folytatást.

A Vasas októberi teljesítménye az ifjúsági élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–Orosházi NKC 24–29
Kecskeméti NKSE–Vasas SC 27–35

Géber Zsolt, vezetőedző: „Az Orosháza elleni meccs nem úgy sikerült, mint ahogy elterveztük. Az ellenfelünket a felkészülési tornáján simán legyőztük, talán ez is megfordult a fejekben, hogy akkor hazai pályán is sikerrel vesszük az akadályt. Az első félidő jól alakult, kétgólos előnyről fordultunk, a második játékrészt viszont hibák jellemezték. Rosszul cseréltem, emellett a védekezés és a támadás is hagyott kívánnivalót maga után, görcsösen játszottunk. A Kecskemét ellen javítottunk, jó teljesítményt nyújtott a csapat, annak ellenére, hogy továbbra is betegségek és sérülések nehezítik a dolgunkat.”
 


A Vasas októberi teljesítménye a serdülő élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjában:
Vasas SC–Orosházi NKC 31–24
Szeghalmi NKC–Vasas SC 26–36

Gálfalvi Áron, vezetőedző: „Az első októberi bajnokinkon az Orosházát vertük, a másodikon pedig a szeghalmiak ellen diadalmasodtunk. Utóbbi találkozón gyenge első félidő után a másodikban magabiztos előnyt építettünk fel, így újabb két pontot gyűjtöttünk be. Vannak hibák, amiket kielemzünk, és igyekszünk javítani. Minden játékosunkat dicséret illeti, a legtöbbet és a legjobbat igyekeznek nyújtani, az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Az első osztály mellett kiemelném az ifi és a serdülő harmadosztályban játszó csapatainkat is, amelyek szintén négy bajnokin szerepeltek a hónapban, és mindet megnyerték.”


Hirdetések