Gy. Szabó Csilla, 2022.10.27. | Sportlövészet

A Magyar Kupa negyedik fordulójával véget ért az idei target sprint idény, a Vasas SC versenyzői pedig Budakeszin is tucatszám nyerték az érmeket. A két felnőtt kategóriában is győztes Laczkó Evelin Vivien hamarosan Olaszországba utazik a sífutó válogatott edzőtáborába, ahol a tervek szerint már havas versenyeken is indulnak a legjobb magyarok.

A target sprint Magyar Kupa-sorozat klubunk szempontjából úgy fejeződött be, ahogy az az év közben is zajlott. Síszakosztályunk északi szakágának versenyzői mindent beleadva küzdöttek az érmekért, s ahol indultak a legjobbak között voltak. Csikász Panni, Holló Martin és Laczkó Evelin Vivien két kategóriában is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, tőlük egész évben megszokhattuk a kiemelkedő eredményt. Pedig utóbbi a mostani lövészetre nem is igazán tudott felkészülni.

„Az elmúlt időszakban Szlovéniában edzőtáboroztam a magyar válogatottal, Kónya Bálint szövetségi kapitány vezetésével, ahol kizárólag a sífutásra koncentráltunk – tudtuk meg a Magyar Kupa negyedik álllomását követően Laczkó Evelin Vivientől akinek így érthető módon nem maradt ideje a lőállásban is gyakorolni. – Velünk volt klubtársam, Lágler Kristóf is, úgy érzem nagyon hasznos munkát végeztünk. A helyszín azért volt különösen fontos, mert itt lesz a világbajnokság. Igazából nagyon szeretek lőni, de az itthoni felkészülést nem könnyű több számban is koordinálni. Ha a sífutáshoz szükséges gyakorlásokat ideálisan meg tudjuk oldani, akkor már többnyire elégedett vagyok. Éppen ezért most egy kicsit emlékezetből lőttem, igazából meg is lepődtem, hogy a zárt irányzékú kategória első sorozata után hibátlan teljesítménnyel jöttem ki a lőállásból.”

A Vasas felnőtt női sportolója a másik kategóriában már kevésbé lehetett elégedett teljesítményével, saját bevallása szerint ekkor már nem tudott kellőképen koncentrálni a lövésekre. De annak kifejezetten örül, hogy ez nem egy nemzetközi rangos eseményen történt meg vele, a hazai mezőnyben ugyanis még így is egyeduralkodó. Ami persze a fejlődése szempontjából nem túl előnyös, ám ez legkevésbé rajta múlik. Ő mindent megtesz az előrelépés érdekében, s éppen ezért örül a válogatott edzőtáboroknak, ahol erős versenyhelyzetben készülhet az előtte álló megméretésekre.

„A sífutó edzéseimet a szövetségi kapitány tervei alapján végzem, s ő valamennyit azonnal ellenőrzi egy program segítségével. Nagyon várom a következő válogatott edzőtábort, amely Olaszországban lesz, s a tervek szerint itt már versenyeken is indulhatunk. Az ELTE Bárczi Gusztáv gyógypedagógiai karán logopédusnak tanulok, ezért nagyon szerettem volna kijutni az egyetemisták világbajnokságára Lake Placidbe. A januári eseményre való kiutazásomat a szövetség anyagi okok miatt nem tudja támogatni. Pedig ez a lehetőség egyszeri alkalom, hiszen három év múlva már nem leszek tanulói jogviszonyban. De még nem adtam fel a reményt, hátha találok egy vagy több támogatót, aki segítene az utazás megfinanszirozásában. Most azonban a világbajnokságra koncentrálok, amely a korábbi szlovéniai edzőtábor helyszínén lesz, így volt alkalmam megismerni. Ott szeretnék jó eredményt elérni, amit a FIS-pontok átlagában lehet meghatározni. Idén eddig kétszázhatvan körül mozogtam, ezt szeretném kétszáz körülire levinni. Nem vagyok messze, mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön” – beszélt közeli és távoli terveiről Laczkó Evelin Vivien, aki a napokban bekerült a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjprogram támogatottjai közé, ami számára igen nagy segítség abban, hogy közelebb kerülhessen álma megvalósításához, amely továbbra is változatlan, sífutóként egyszer ötkarikás játékokon indulni.

Target Sprint Magyar Kupa. IV. forduló. Budakeszi.
A Vasas SC sportolóinak eredményei.
Zártirányzékú puska. Fekvő.

Férfiak.
Gyermekek.
I. kat.: 1. Holczer Bálint, 2. Holló Nándor. II. kat.: 1. Karakó Gergő … 4. Hegedűs Máté.
Serdülők. I. kat.: 1. Gergely Márton, 2. Maus Márton, 3. Fekete Boldizsár, 4. Csonka Kolos, 5. Karakó Milán.
Álló.
Ifjúságiak.
I. kat.: 1. Holló Martin, 2. Kunos László.
Juniorok. 3. Czuczor Benjamin.
Master. I. kat.: 1. Nádudvari István.
Nyílt irányzékú puska.
Serdülők.
I. kat.: 1. Fekete Boldizsár.
Álló:
Ifjúságiak. I. kat.: 1. Holló Martin, 2. Kunos László.
Master. 1. Holczer Zoltán

Nők.
Zártirányzékú puska. Fekvő.
Gyermekek.
I. kat.: 1. Ullrich Odett, 2. Nádudvari Júlia, 3. Buza-Kiss Szófia. II. kat.: 1. Gergely Lujza, 2. Csonka Anna, 3. Fekete Dorottya, 4. Maus Virág, 5. Buza-Kiss Rita.
Serdülők. I. kat.: 1. Rosivall Emma … 3. Ullrich Anissza Lujza. II.kat.: 1. Tomcsányi Fruzsina.
Álló.
Ifjúságiak.
I. kat.: 1. Csikász Panni, 2.Kovács-Oroszlán Anna.
Felnőttek. 1. Laczkó Evelin Vivien, 2. Kanczler Zsófia.
Nyílt irányzékú puska. Álló.
Serdülők.
II. kat.: 1. Csikász Panni
Ifjúságiak. I. kat.: 1. Kovács-Oroszlán Anna.
Felnőttek. 1. Laczkó Evelin Vivien.


Kunos László (balról) és Holló Martin ismét a dobogó két legfelsőbb fokán. Ahogy azt már eddig is megszokhattuk tőlük

 

Fotók: Vasas SC síszakosztálya

 


Hirdetések