2011.09.04. | Röplabda
A múlt heti kettővel szemben, ezen a hétvégén négy felkészülési találkozót tudhattak maguk mögött Jókay Zoltán tanítványai.

Erős csapatok részvételével, háromnapos tornát szervezett a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, amelyre a Vasas-Óbuda együttese is hivatalos volt. A Viharsarok Kupa elhódításáért a házigazdákon és mieinken kívül két romániai város, Marosvásárhely és Lugos, valamint a szerbiai Szabadka képviselői léptek pályára. Csapatunk mérlege két győzelem és két vereség volt, és ez a második helyet jelentette a számunkra. A torna végén a legjobbakból összeállított All-Star-csapatba pedig bekerült Sándor Renáta is.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Nagyszerű lehetőséghez jutottunk ezzel a mérkőzéssorozattal, hiszen jó erőt képviselő, a magyar élcsapatok szintjén álló külföldi együttesekkel szemben mérhettük fel magunkat, és ezért köszönet a szervezőknek. 
Több arcát is láttam a csapatnak a három nap során és nem mindegyikkel voltam elégedett. Pénteken magabiztosan múltuk felül a tornagyőztes marosvásárhelyieket, szombaton viszont kétszer is kikaptunk. A lugosiak ellen az első szettet szoros küzdelemben buktuk el, a következőt viszont könnyedén nyertük. Ezután azonban sajnálatos módon leálltak a lányok, hiányzott a tűz a játékukból és ez elfogadhatatlan. A hazaiak elleni meccs első elveszített játszmája után több alapembert is levettem a pályáról, sőt másnap kora reggel, egy kis plusz testmozgás képében is volt folytatása a dolognak. 
Az viszont mindenképpen örömteli, hogy az így lehetőséghez jutó fiatalok leckét adtak küzdeni tudásból a többieknek. Persze időnként talán nem is baj, hogy a társaság feszegeti a határait, hosszútávon az ilyen kalandok is erősíthetik az egységet. A mai nap már nem volt gond a hozzáállással és ezt az eredmény is tükrözte, hiszen három viszonylag sima játszmában nyertünk. A teljes képhez hozzátartozik még az is, hogy Miklai Zsanett hiányzott a csapatból, mivel csütörtökön begyulladt a szeme, így nélküle utaztunk el Békéscsabára.
Van tehát még mit csiszolni a játékunkon, nagyjából az út felénél járhatunk ezen a téren. Közel sem stabil az alapjátékunk, erősen döcög a nyitásfogadásunk. Ez persze nem csoda, hiszen hosszabb időt vesz igénybe, hogy összecsiszolódjanak az itt játszók. Sándor Renáta, Dékány Bernadett és Lévai Vivien eddig nem sok időt töltött el együtt a játéktéren, még nem adódik magától, hogy pálya melyik területéért ki is a felelős. Egyébként ha javul a nyitásfogadásunk, akkor a támadásépítés területén is nagyot fogunk majd előrelépni.
Éppen ezért kellenek az ilyen tornák, hogy hiányosságainkat felszámoljuk, remélem a tétmérkőzéseink rajtjáig lesz még lehetőségünk nívós edzőpartnerekkel találkozni. 


Eredmények:
Vasas Óbuda – CSU Targu Mures 3-1 (20, -23, 23, 21)
Vasas Óbuda – Békéscsaba 0-3 ( -20,-18,-21)
Vasas Óbuda – CSM Lugoj 1-3 (-21,12,-18,-20)
Vasas Óbuda – Spartak Subotica 3-0 (15,22,18)


Hirdetések