2011.08.29. | Röplabda
Jókay Zoltán együttese múlt szombaton előbb délelőtt, majd délután is gyakorlómérkőzést vívott a tavalyi bajnok BSE ellen, kilenc szetten vannak túl a lányok.

Négy hét telt el a felkészülés kezdete óta, de még csak most játszotta le első hivatalos mérkőzését a csapat. Ezentúl azonban már egyre inkább a labdáé lesz a főszerep, hiszen közeleg a Közép-európai Liga, a MEL rajtja, az első mérkőzésünket szeptember 23-án pénteken a Folyondár utcában játsszuk le, a liga másik magyar együttese, az UTE ellen.

Jókay Zoltán vezetőedzővel beszélgettünk a csapatról:

Milyen célt szolgált a szombati találkozás a BSE-vel?
- Ellenfelünk mindenképpen előbbre tart a felkészülésben mint mi, hiszen nekik szeptember 10-től már magyar bajnokikon kell helytállniuk. Nekünk ez volt az első „csapatjellegű” megmozdulásunk augusztus eleje, az edzések kezdete óta. Ennek megfelelően, cseppet sem meglepő módon kicsit nehézkesek voltunk, főleg az első találkozón, ekkor négy szettet játszottunk, kettőt mi nyertünk, kettőt az városmajoriak. A győztesekben a tervezett alapcsapatomat (Milovtis J, Miklai Zs., Sándor R., Oláh V., Nagy E., Dékány B.) küldtem pályára, majd a folytatásban inkább az újoncokra voltam inkább kíváncsi. Közülük volt aki meg tudta mutatni mire képes, de a többségnek van még mit tanulnia, főleg hozzáállás terén, először is le kell tudni győzniük a félelmeiket. Délután 3:2 lett a javunkra, ekkor már olajozottabban működtek a dolgok. Összességében hasznos volt ez a nap, hiszen kicsit kizökkentett mindenkit az edzések monotóniájából.

Miként alakul a további program?
- Itt a nyakunkon az iskolakezdés, de a jövő hét elején még továbbra is napi két edzés vár a lányokra. Csütörtökön pihenőnapot kapnak, hétvégén pedig Békéscsabán veszünk részt egy nemzetközi tornán, ahol romániai és szerbiai csapatokkal is megmérkőzhetünk. A MEL rajtjáig további edzőmérkőzéseket is tervezek, az ellenfelek közül egyelőre csak a Gödöllő tűnik biztosnak.

Eddig gondolom inkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, hogyan viselték a lányok a kemény edzéseket?
- Tömören azt mondhatom rá, hogy különbözőképpen. Akik a válogatottal végig dolgozták a nyár elejét, azok számára három hét pihenő után szinte ideális volt a menetrend. Voltak azonban olyanok is, akik például az érettségi miatt három hónap kihagyással a hátuk mögött kezdtek bele az edzésekbe. nekik biztos, hogy nem volt könnyű. Lassacskán kezd egy szintre kerülni a társaság, de nem bánom, hogy még van egy hónap az első tétmérkőzésig.

A keret adott?
- Egy változás történt a három héttel ezelőtti sajtótájékoztatón bemutatotthoz képest. A nyíregyházi Illyés Bettina személyes okokból mégsem vállalta a „budapesti életet”, helyette sajátnevelésű tehetségünk, Stefanik Orsolya csatlakozott hozzánk. Vele „csupán” annyi a gond, hogy játékára Hőnig László is számít a serdülőcsapatunkban, viszont a szabályok szerint, ha valamelyik játékost egyszer is benevezünk felnőtt tétmérkőzésre, akkor már nem játszhat a serdülők között. Persze ez kellemes gond…

A Közép-európai Liga végleges programja egyébként kicsit nyögvenyelősen alakul, hiszen az osztrák szervezők csak a mérkőzések sorrendjét jelölték ki, az érdekelt csapatoknak viszonylag tág – péntektől keddig tartó – intervallumon belül kell egymással megegyezniük pontos időpontban. Vatai Gabriella szakosztály igazgató már régen elküldte javaslatainkat aktuális ellenfeleinknek, de a válaszok viszonylag lassan érkeztek, sokszor persze érthető okból, hiszen számos együttes – tőlünk eltérő módon – hazája bajnoki pontvadászatában is részt vesz. Az első kör mérkőzésnapjai azért már egy kivétellel (ŽOK Rijeka) megvannak, és ezek a következőek: 

09.23. 18:30 Vasas-Óbuda - UTE
10.13. 19:00 Vasas-Óbuda - Nova KBM Branik Maribor (SLO)
10.23.            VK Doprastav Bratislava (SK) - Vasas-Óbuda
11.19. 20:00 Calcit Volleyball (SLO)- Vasas-Óbuda
11.26.            Slavia UK EU Bratislava (SK) - Vasas-Óbuda
12.03.            ASKÖ Linz STEG (A) - Vasas-Óbuda
12.11. 17:00 Vasas-Óbuda - Žok Vukovar (HR)
12.17. 11:00 Vasas-Óbuda - Post Schwechat (A)

ja     


 


Hirdetések