Nagy Dániel, 2022.10.13. | Birkózás

Október második hétvégéjén Mogyoródon rendezték meg a serdülő birkózók országos bajnokságát, melyen klubunk tíz fiatallal képviseltette magát. A versenyzők szép számmal termelték az érmeket, aminek köszönhetően a szabadfogásúak csapatversenyében másodikak, a kötöttfogásúak mezőnyében harmadikak lettek.

Eredményesen zárták a szeptember végi diákolimpiát klubunk serdülőkorú birkózói, akiknek nem kellett sokat várni, hogy újra rangos hazai versenyen lépjenek szőnyegre. Az októberi korosztályos országos bajnokságon Mogyoródon mutatták meg a tudásukat a fiataljaink, összesen hét érmet bezsebelve. Nagy Máté (+85 kg) mindkét fogásnemben csúcsra ért, rajta kívül a szabadfogású Arszunkaev Ahmad (52 kg), a lányok között pedig Munk Maja (62 kg) szerzett aranyérmet. Dobogóra állhatott még a szintén szabadfogású Cser Dániel (44 kg), Láng Vince (57 kg), Tóvölgyi Marcell (62 kg) és Szakács Verner (75 kg) is, míg Cser Dávidnak (48 kg), Balázs Péternek (57 kg) és Farnadi Mátyásnak (52 kg) nem sikerült megcsípni a dobogós helyezések egyikét.

A fiatalok közül többen mindkét fogásnemben elindultak.
 


A duplázó nagy Máté a dobogó tetején
 

A fiatalok teljesítményét Wöller Gergő edző értékelte számunkra.

„Szépen teljesítettek a versenyzőink, ráadásul a csapat körülbelül fele fiatalabb, mint a korosztály, így korengedménnyel birkózott – mondja a szakember. – Az idősebbek között is megmutatták, hogy nem szabad őket leírni. Láng Vince például remekelt: ő is a fiatalabbak közé tartozik, a teljesítményén azonban ez nem látszódott. Nagy Máté szintén óriásit lépett előre az utóbbi időben, a duplázása pedig ritka az ob-n. A 85 pluszosok között magánál jóval nehezebb ellenfeleket győzött le, rendkívül magabiztosan és céltudatosan. Tóvölgyi Marcinak ez a saját korosztálya, aki az első meccsen elkövetett hibája után állt fel, és szerzett bronzérmet. Munk Maja és Ahmad is nyerni tudott a kategóriájában – utóbbi esetében vártuk az aranyat, míg Majáé édes meglepetés volt. Cser Dani két bronzérmet szerzett, a tesójával együtt sűrű napokat zártak. Szakács Verner hosszú kihagyás után, súlycsoportot váltva lett bronzérmes, ami nagyon bíztató. A fiatalok nem csak a szőnyegen, de az iskolapadban is remekül teljesítenek, ezt szintén érdemes kiemelni!”


Hirdetések