2011.08.02. | Labdarúgás
U19-eseink színvonalas tornán vettek részt Prágában, és hamarosan még erősebb ellenfelekkel találkoznak majd Pasaréten.

A cseh fővárosban rendezett CEE Kupa igazi seregszemléje volt a kelet-közép-európai régió országainak, tizenkét csapat indult, Bulgáriából, Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Magyarországról, Szlovákiából és a rendező Csehországból érkeztek a résztvevő együttesek.

A Vasas Akadémia legidősebbjei négy mérkőzést vívtak, ötvenszázalékos mérleggel. Csoportunkban a harmadik helyen zártunk, miután a cseh Bohemians 1905-től és a román FC Brasov-tól is vereséget szenvedtünk, de közel sem volt ennyire egyértelmű a dolog. Első találkozónkon kétszer is vezettünk, aztán két jogtalannak éppen nem nevezhető kiállítás következtében előbb létszámban, majd erőben is megfogyatkoztunk. A brassóiak ellen hatvan percig domináltunk, majd egy potyagól szétfoszlatta a reményeinket. A helyosztókon kétszer is szlovén ellenféllel mérkőztünk, és mindkétszer négyszer voltunk eredményesek.

Pintér Tamás vezetőedző:
- Ilyenkor, egy új idény legelején, többnyire az edző számára is talány, hogy mire képes a csapata. Utólag azt mondhatom, hogy a fiúk helytálltak, jól szolgálta felkészülésünket ez a sorozat. A keret váza – amelynek tagja lesz jó néhány 94-es évjáratú játékos is – kialakulóban van, de még mindenképpen keresünk néhány posztra futballistákat. Másfél hét múlva már egy fokkal jobb edzettségi állapotban lesz a társaság, kíváncsian várom mire leszünk képesek az AC Milan fiataljai ellen.


Eredmények:

Bohemians 1905 - Vasas Akadémia 5-2
Góllövőink: Ferkó Á., Turi.

FC Braşov - Vasas Akadémia 2-1
Góllövőnk: Turi.

Vasas Akadémia - ND Triglav 4-0
Góllövőink: Szénási, Kárpáti, Ádám, öngól.

Vasas Akadémia - NK Krško 4-1
Góllövőink: Szénási 2, Ferkó Á., Turi.

A tornán résztvevő keret:
Kolozsvári Márkó, Perlmutter Botond, Bonivárt Erik, Kárpáti Vitéz, Nyéki Márk, Vámos Szabolcs, Szilágyi Ádám, Ferkó Ádám, Klujber Péter, Madaras Dávid, Lázár Benjámin, Ádám Martin, Szénási Zoltán, Szemerédi Péter, Turi Ákos, Elek Dániel, Illés Dániel, Szedlár Zoltán.
Szakvezetők: Gabala Ferenc, Pintér Tamás.


Hirdetések