2011.07.28. | Labdarúgás
A Vasas Akadémia - 2010 után  - ezen a nyáron is képviseltette magát a világ egyik legnagyobb szabású utánpótlás seregszemléjén, a Gothia Kupán.

Ez azonban mégis más volt, mint a tavalyi, hiszen ezúttal U18-as együttesünk a „TIPSELIT” zárt meghívásos kategóriában indulhatott, amelynek mezőnyébe 12 svéd és 12 külföldi csapatot hívtak meg a rendezők. Öt nap alatt, öt mérkőzést játszottak fiataljaink, és pozitív mérleggel, három győzelemmel, két vereséggel zártak.
A csoportküzdelmek során két svéd, az IF Brommapojkarna és a Falkenbergs FF, valamint a perui Deportiva Cantolao gárdájával mérkőztünk, és a harmadik helyet szereztük meg. A továbbiakban a 13.-15. helyért mérkőzhettünk, és a helyosztón aztán norvég és finn riválisainkat is felülmúltuk.

Isa Gábor vezetőedző:
- Mindössze egy hét rávezető edzésmunka után is értékelhető teljesítményt nyújtott a csapat, hiszen három jó képességű együttest győztünk le, és a peruiak ellen is jobbak voltunk végig. Ha azon a meccsen is sikeresek vagyunk a legjobb nyolc közé jutathattunk volna. Az első találkozónkon, az összesítésben második helyen végző Brommapojkarna vert meg minket, ők az egyik legnagyobb svéd utánpótlás nevelő klub, jól érzékelteti ezt, hogy az egyik korosztályban itt a Gothia Kupán, 24(!) csapatot indítottak.
Kemény volt ez a hét a fiúk számára, hiszen a mérkőzések mellett minden egyes napon még edzettünk is, ezenkívül pedig még hasznos tapasztalatokat is szép számmal gyűjthettek. A keretünk az U17-es bajnokságban tavaly ötödik helyet megszerző játékosokra épül. Közülük öten kerültek fel az U19-be, a többiek mind nálunk vannak, kiegészülve néhány új, illetve az előző szezonbeli U18-as keretben játszó négy 94-es születésű futballistával.


Eredmények:
IF Brommapojkarna - Vasas Akadémia 1:0
Deportiva Cantolao - Vasas Akadémia 1:0
Vasas Akadémia - Falkenbergs FF 2:1
Góllövők: Csiszár, Ádám.

Vasas Akadémia - Lilleström SK 3:2
Góllövők: Ádám 2, Illés.
Vasas Akadémia - HJK 2:1 
Góllövők: Ádám, Illés.

A tornán résztvett játékosok:
Bocs Bence, Steer Bence, Rudner Tamás, Elek Dániel, Tihanyi Ákos, Turi Dániel, Szemerédi Péter, Jász-Pap Norbert, Nagyházi Dávid,Csiszár Richárd, Cseke Benjámin, Szedlár Zoltán, Illés Dániel, Thoma Krisztián, Horváth Gábor, Ádám Martin, Jákó János, Szűcs Roland.
Szakvezetők: Isa Gábor, Gyarmaty Attila.

További fényképek az útról a galériában>> 


Hirdetések