2011.07.26. | Labdarúgás
U17-es együttesünk a szlovákiai Zsolnán járt a hétvégén, ahol harmadik helyen végzett a Marek Mintál Kupán.

Az utóbbi évtized legeredményesebb szlovák élcsapata, a BL-t is megjárt MŠK Žilina létesítményei nagyszerű körülményeket biztosítottak a fiatalok versengésének. A vendéglátó hazaiak együttesén túl két cseh – a Viktoria Plzeň és a Sigma Olomouc –, két magyar – a Vasas és Ferencváros –, és egy finn – a Honka Espoo – klub fiataljai mérték össze erejüket a tornán, amelynek névadója Zsolna szülötte és büszkesége, jelenleg a Hansa Rostockban profiskodó Marek Mintál volt.

Késedi Gábor tanítványai a csoportmérkőzések során előbb 3:0-ra verték finn riválisukat, majd az olmütziektől kétgólos, 3:1 arányú vereséget szenvedtek. A bronzmeccsen az FTC ugyan két perccel a lefújás előtt egyenlített ellenük, de a büntetőrúgások során aztán ismét a vasasos fiúk voltak a biztosabbak.

Késedi Gábor vezetőedző:
- Két hét edzéssel a lábunkban érkeztünk erre megmérettetésre, amely jól szolgálta a jelenlegi felkészülésünket, ezen kívül pedig sok olyan tapasztalatot gyűjthettek a játékosok, ami segítheti őket további pályafutásuk során.
Mindhárom mérkőzésünkön rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de azok kihasználásával hadilábon álltunk. Velünk volt négy 96-os születésű fiú, akik a bajnokságban szinte bizonyosan az U17-os csapatunkban szerepelnek majd, sőt rajtuk kívül tervezzük még további U16-os korúak kipróbálását is. Ellenfeleinknél nem játszottak ilyen nagy számban fiatalabbak, öröm volt látni, hogy amikor egyszer mind a négyen a pályán voltak, akkor is mennyire gördülékeny volt a csapatjátékunk. Persze ez nem véletlen, hiszen a korábbi években az egységes akadémiai képzésének köszönhetően, a különböző korosztályok hasonló gondolkodásmódot sajátítottak el.


Eredmények:
Vasas Akadémia – Honko Espoo 3:0
Vasas: Németh – Lesták, Tóth, Baglyas, Szemes – Rőthy – Zoltay, Berecz, Kollár, Simon – Román.
Csere: Bartos, Vida, Márton, Fazekas, Faragó, Primus, Lékai.
Góllövők: Berecz, Simon, öngól.

Vasas Akadémia – Sigma Olomouc 1:3
Vasas: Németh – Lesták, Tóth, Baglyas, Szemes – Vida – Zoltay, Berecz, Kollár, Simon – Bartos.
Csere: Román, Márton, Fazekas, Faragó, Primus, Lékai.
Góllövő: Bartos

Vasas Akadémia – FTC 1:1 büntetőkkel: 3:2
Vasas: Lékai – Primus, Tóth, Baglyas, Fazekas – Berecz – Zoltay, Lesták, Kollár, Simon – Bartos.
Csere: Román, Márton, Faragó, Szemes, Németh. 
Góllövő: Bartos

A tornán résztvevő keret: 
Németh Márk, Lékai Soma, Tóth Tamás, Szemes Sándor, Rőthy Martin, Kollár Márk, Faragó Marcell, Fazekas Richárd, Márton Tibor, RománRichárd, Berecz Zsombor, Lesták Milán, Primus Renátó, Simon Krisztián, Baglyas Mátyás, Vida Máté, Bartos Julián, Zoltay Marcell.
Szakvezetők: Gabala Ferenc, Késedi Gábor.


Hirdetések