Gy. Szabó Csilla, 2022.10.09. | Kosárlabda

A mérkőzés középső szakaszában mutatott eredményes játéknak köszönhetően férfi NBI/B-s csapatunk magabiztosan győzte le a TF-BP együttesét. Akadémistáink a harmadik negyedben olyan előnyre tettek szert, hogy a negyedikben már ki is engedhettek egy picit.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 3. forduló.

TF-BP – Vasas Akadémia 74-84 (18-16, 15-22, 12-26, 29-20)

TF: Dancsecs (22/6), Simon (2), Oroszi (2), Anda (17), Nagy (15). Csere: Szántó (3), Tóth (2), Hegedüs (11), Laufer, Gémes.

Vasas: Moravcsik (4), Fekete (8/6), Bagó (13), Radics (9), Pleesz (3/3). Csere: Marcikic (12/6), Farkas (11/6), Dormán (11/3), Andrássy (4), Cseh (4), Kelemen (5/3), Szabó.


A nyeretlen TF-BP ellen a fiatal Pleesz Ádám hárompontosával indult a mérkőzés, s szereztünk nyomban vezetést. A házigazdák azonban gyorsan fordítottak, majd a negyedik perc végén Bagó Martin egyenlített (6-6). A két csapat fej fej mellett haladt, a negyed vége felé többnyire a TF volt előnyben, s a játékrészt is kétpontos vezetéssel zárta.

A második negyed elején folytatódott a nagy csata, amely továbbra is szoros eredményt hozott, a tizennegyedik percben Farkas Attila hárompontosának köszönhetően sikerült csak ismét vezetést szereznünk (23-22), amelyet Fekete Viktor távolija követett. A házigazdák azonban nem engedtek ellépni bennünket, és a tizennyolcadik percben ismét döntetlenre állt a két csapat (30-30). Radics Gerzson és Bagó Martin két-két duplájának köszönhetően végül mégis sikerült megnyugtató előnnyel pihenőre vonulni (38-33).

A szünet után akadémistáink magasabb fordulatszámra kapcsoltak, sorban szerezték a kosarakat, amelyekre a házigazdák nem tudtak felelni. Kevesebb mint négy perc leforgása alatt, tizenhárom pontosra nőtt az előnyünk, a huszonhatodikban tizennyolcra, a harmincadikban pedig már huszonnéggyel is vezettünk (64-40).

A hajrában a TF faragott ugyan a hátrányából, együttesünk azonban így is magabiztos tizenegy pontos győzelmet aratott.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Összességében jó meccsünk volt. Nem kezdtünk kellő agresszivitással, de a második negyedre sikerült ezen változtatnunk. A fordulás után tudtunk dominálni és megalapoztuk a győzelmünket. Az utolsó negyed viszont nem sikerült jól, mentálisan és fizikálisan egyaránt kiengedtünk.”

Fotó: hunbasket


Hirdetések