2011.07.16. | Labdarúgás
Jó hangulatú évzáró-nyitó összejövetelt tartott akadémiánk U16-U19-es korosztálya a Pasarét Club étteremben.

Az ünnepségre meghívót kapott az 1996-os születésű korosztály is, akik az előző szezonban még Pasaréten készültek és vívták ki az U15-ös bajnoki címet, de képzési program értelmében nyártól már átkerültnek Angyalföldre, követve a 1995-ös korosztályt, akik először járták be ezt az utat, és értek el máris szép sikereket, hiszen U16-os együttesünk Gabala Ferenc irányításával bajnoki ezüstérmet szerzett.
Az ezüstérmek átadása volt az összejövetel egyik fő attrakciója, de a Vasas Akadémia Kft. új tulajdonosi köre: Farkas Balázs – MKB Euroleasing, György Tamás – HunGast, Rabatin József, dr. Jákó János, a Vasas SC és a Vasas Futball Kft. is, megjutalmazta a csapatok gólkirályait valamint a szakmai stáb által kiválasztott legjobbakat.

Markovits László a Vasas SC elnöke előbb arra kérte a fiúkat, legyenek büszkék arra, hogy egy ilyen páratlan hagyományokkal rendelkező klub tagjai lehetnek, és hogy mennyire remek körülmények között sportolhatnak, majd a tulajdonosi kör jelenlévő tagjainak áldozatvállalását is méltatta.

Gabala Ferenc az ezüstérmes csapat vezetőedzője és egyben az U16-19-es korosztály régi-új szakmai igazgatója azt emelte ki, hogy honnan indultak a Fáy utcában tréningező fiatalok, mennyi minden változott a téli esték félhomályában a salakoson tartott edzésektől addig, amíg eljutottak a fedett műfüves pályáig. Fontosnak tartotta felhívni a játékosok figyelmét arra is, hogy legyenek igényesek magukkal szemben, hiszen a remek körülmények, és a szakmai stáb útmutatásai csak akkor érik el a céljukat, ha mindenki megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni sajátmagából.

Polgár Veres Árpád a Vasas Akadémia Kft. sportigazgatója:
- Évről-évre lépegetünk előre, tetten érhető a fejlődés, és ez az eredményekben is megmutatkozik, azonban mindenképpen azt gondolom, hogy még csak az út felénél járunk, tisztán látjuk azokat a területeket, amelyekben még benne van az előrelépés lehetősége. Az új idényre bővült a szakmai stábunk, új szakemberek is bekapcsolódnak a munkába. A hagyományok köteleznek mindnyájunkat és ennek jegyében a tulajdonosok további befektetéseket eszközölnek mind a feltételrendszer javításra, mind pedig a szakmaiság terén. Ennek egyik közeli példája, hogy még ezen a nyáron, mind a négy Fáy utcai korosztály egyformán rangos nemzetközi tornán mértetheti meg magát. Ezek a következőek: U16: Farkas János Kupa, 2011.08.19-21. Budapest, U17 Mintal Cup, 2011.07.22-24. Zsolna, Szlovákia,U18 Gothia Cup Elit csoport 2011.07.17-23. Göteborg, Svédország, U19 CEE Cup 2011.07.25-31 Prága, Csehország.

Néhány kocka a VasasTV-ben:



Díjazottak:

U16-os gólkirály:
Román Richárd 25 gól

U17-es gólkirály:
Ádám Martin 11 gól

U18-s gólkirály:
Túri Ákos 24 gól

U19-es gólkirály:
Boda József 17 gól

U16 legjobbja:
Berecz Zsombor

U17 legjobbja:
Tihanyi Ákos

U18 legjobbja:
Lázár Benjámin

U19 legjobbja:
Fenyvesi Olivér

U16-19 kapusa:
Steer Bence


Hirdetések