Gy. Szabó Csilla, 2022.10.07. |

A Vasas Pasaréti Síiskola snowboard oktatásán belül a versenyeztetés is egyre eredményesebb, amit a napokban megrendezett első hazai, őszi viadal is bizonyít. Klubunk színeit négy fiatal, Bárdosi Artúr, Cserni Áron, Németh Lili és Yuchen Zhu Jason képviselte. A kis csapat egy ezüst- valamint két bronzéremmel gazdagabban térhetett haza Pestszentlőrincről, a 4Season pályájáról.

Pedig a sportág nem tekint vissza túl nagy múltra egyesületünknél, hiszen a 2016/17-es szezonban gondolta úgy először egy maroknyi rider, hogy több évnyi hobbiként űzött snowboardozás után versenyeken is megméreti magát. Nekik köszönhetően alakult meg az a csapat, amely ma már mind a pasaréti, mind pedig a hazai szövetségi utánpótlásnak szerves részét képezi.

„A kezdő lökést az adta számukra, hogy a Magyar Snowboard Szövetség jóvoltából egyre több és több hazai deszkás versenyt rendeztek az utóbbi években – beszélt a kezdetekről Szakács Dávid a Vasas snowboard csapatának vezetője. – Házon belül pedig az alpesi sízők szép eredményei motiválták a snowboardosokat. Érthető módon ők sem akartak lemaradni mögöttük. Eleinte persze igen kis létszámú volt a versenyzői csapat, különösen azért, mert ők korábban valóban csak kedvtelésből űzték ezt a sportágat. Utóbbi azonban egyre változatosabb lehetőségeket kínál az alpin, a freestyle, vagy az SBX ág szakág révén, a műanyagpályás és a havas versenyek pedig már a snowboardban is remekül kiegészítik egymást.”


A Vasas versenyzői a pestszentlőrinci díjátadót követően

 

A pasaréti riderek heti kétszer, kedden és csütörtökön edzenek a Pasaréti Sportcentrumban, a gyakorlásokkal most már az MSBSZ őszi-tavaszi műanyagpályás kupasorozatára, illetve a téli havas versenyekre készülnek. Szakács Dávid utánpótlás-nevelő edző vezetésével a szakágak technikai alapjainak elsajátítása mellett az erőnléti és a koordinációs képességek fejlesztésére is nagy figyelmet fordítanak.

A 7 – 17 év közötti fiatalokból álló csapat pedig csak növekszik tovább, az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis egyre több gyermek érdeklődik az extrém sportok, így a snowboard iránt is. A tág életkori keretek ugyanakkor alapjául szolgálnak a családias légkörnek is, a nagyobbak felelősségteljesen segítik a kisebbeket. Ezzel is javítva az egyébként is elvárt csapatszellemet. 

A hazai szövetség által felépített versenyrendszerben szeptember és december, valamint április és június között három-három műanyagpályás viadalon küzd meg a hazai mezőny a kupasorozat pontjaiért, januártól márciusig pedig az időjárástól és a hóhelyzettől függően négy-öt havas versenyt is igyekeznek beiktatni. A következő viadalnak a Vasas Pasarét Kupának, október 16-án, a Pasaréti Sportcentrum ad majd otthont, snowboardos fiataljaink a hazai pályán vélhetően a pestszentlőrinci fordulónál is jobban szeretnének szerepelni.


Hirdetések