Jenkei Dániel, 2022.10.05. | Vívás

Fiatal kardozónk Belgiumban nyert VK-szatellit versenyt, egy héttel korábban pedig Bulgáriában lett harmadik egy hasonló viadalon. Emellett pedig az utánpótlás Magyar Kupa-nyitányokon is bőven akadtak vasasos sikerek.

A Nemzetközi Vívószövetség az idei szezon elején is megrendezi az úgynevezett szatellit-viadalokat, amely elsősorban a junior korosztályból kiöregedett vívók számára nyújt esélyt, hogy az „éles” világkupa-viadalok előtt megméressék magukat a nemzetközi mezőnyben. Emellett a legjobb helyezést elérők világkupa-pontokat is gyűjtögethetnek ezeken a versenyeken.

Ifjúsági olimpiai bajnokunk, a Vasas-tehetségek között is szereplő Rabb Krisztián élt is ezekkel a lehetőségekkel az elmúlt két hétvégén.

Előbb Szófiában lett bronzérmes (a szintén vasasos Galgóczy Tamás a hetedik lett), most hétvégén pedig sikerült még fényesebbre váltania az érmet.

Somlai Béla tanítványát ugyanis Gentben senki sem tudta megállítani a 76 indulót számláló viadalon, amelynek fináléjában a francia  Garrigue-t győzte le két tussal. 
 

"Az alapvető cél valóban az volt, hogy ráhangolódjak a szezonra és ne egyből a világkupa-versenyeken szembesüljek az éles szituációkkal. Pozitív érzéseim vannak, mert mindkét állomáson jól ment a vívás, élveztem az asszókat, és eredményes is tudtam lenni. Egyébként viszonylag népes mezőnyök voltak, többségében fiatal vívókkal, és volt néhány meglepetésember is, akikkel korábban még nem vívtam ilyen szinten. Fontosak a világkupa-pontok is, biztosan jól fog jönni, de ez kevésbé foglalkoztatott előzetesen, összességében leginkább annak örülök, hogy a két verseny alapján jól sikerült a nyári felkészülésem, ez egy fontos visszacsatolás ilyen szempontból - összegzett versenyzőnk.

Kikihez még egy nagyon fontos kérdésünk volt, hiszen impozáns belga sörcsomagot nyert az aranyérem mellé Gentben, ennek a sorsát firtattuk:

"Alapvetően nem nagyon iszom sört, így általában ezeket tovább szoktam ajándékozni, de lehet, hogy most illene megkóstolni azért…"

A következő időszakról pedig így beszélt fiatal tehetségünk:

"Novemberben kezdődik a felnőtt világkupa-szezon, mostantól az van leginkább fókuszban. A célom egyértelmű, kihozni a legtöbbet magamból, folyamatosan rutint és tapasztalatokat szerezve. Jó lenne a szezon végén azt mondani, hogy sikerült megvetnem a lábamat a felnőttek között."

 

 

 

Szezonnyitó sikerek utánpótlásban is

A junior kard Magyar Kupa és válogató első fordulóját az UTE vívótermében rendezték. A lányoknál Spiesz Anna második, Bende Barbara harmadik, Bognár Liza ötödik, míg Domonkos Emese a hetedik lett klubunkból. A fiúknál a vasasos Vígh Benedek az ötödik helyen zárt.


Ugyanezen a szezonnyitó Magyar Kupa-versenyen fiú párbajtőrben a Gerevich-csarnokban Csabai Máté ötödikként zárt a Vasasból.

A kadet kardozók első Magyar Kupa viadalára pedig hazai páston, a Kovács Pál Vívócsarnokban került sor a közelmúltban, itt Domonkos Emese nyert a lányoknál, Csonka Dorottya ötödik lett, a fiúknál pedig Kovács Lőrinc ötödik és Bíró Barnabás nyolcadik helyének örülhettünk.

 

fotók: hunfencing


Hirdetések