2011.07.14. | Kézilabda
Ma került sor a 2011-2012-es bajnoki idény sorsolására, kézis lányaink továbbra is az NB I/B nyugati csoportjában szerepelnek, az első találkozójukra szeptember közepén kerül majd sor.

Anyagi nehézségek miatt tovább szűkült a mezőny, csoportunkba - velünk együtt - a tavalyi tizennéggyel szemben, idén tizenkét csapat került beosztásra. Egy eddig nem ismert ellenfelünk lesz, a Siófok KC II. együttese.

Varga Mártát, a Vasas vezetőedzőjét kérdeztük a csapat körüli friss történésekről:
- A legjobb hír számomra az, hogy az elmúlt szezonban nálunk játszók – az aktív kézilabdát abbahagyó Szrnka Hortenzián kívül – továbbra is piros-kék színekben folytatják, vagyis nem marad félben a megkezdett munka, tovább egyengethetjük tehetségeink pályafutását, ami biztos, hogy pozitívan befolyásolja majd a Vasas eredményességét is. Ennek értelmében tehát az is eldőlt, hogy a csapat fontos láncszeme, Tóth Orsi is nálunk marad.
Mi eddig három játékost igazoltunk le, de még mindenképpen keresünk egy átlövőt is. Ketten érkeztek a megszűnt Csömörből, Hegyesi Mónika kapus és Mezei Tímea irányító-átlövő, mindkettőjüket jól ismerem és úgy vélem képesek segíteni minket a céljaink elérésében. Rajtuk kívül Veszprémből igazoltunk még egy beállóst, Fodor Vivien személyében.
Együtt maradt a stáb is, továbbra is Venczkó Ferenc intézi a technikai ügyeket, Hang Györgyi lesz a kapusedző és Berán Antal a gyúró. Szakmailag viszont semmiképpen sem előremutató az a tény, hogy csökkent riválisaink száma, és már csak huszonkét tétmérkőzést vívhatunk az új idényben, amire egyébként augusztus elsején kezdjük majd el a  felkészülést.


Fekete Bozsana 14-es számmal

A Vasas kézilabdásaihoz kapcsolódó örömteli hír még az is, hogy Fekete Bozsana tagja volt az ifjúsági Eb-t nyerő magyar strandkézilabda válogatottnak, sőt az ötödik helyen végzett felnőttek között is szerephez jutott.


Hirdetések