2011.07.14. | Labdarúgás
Két nappal a 2011-2012-es bajnokság rajtja előtt a csapat vezetése az Illovszky-stadion lelátóján tájékoztatta a szép számmal megjelent drukkereket.

A Vasas Futball Kft. ügyvezetője Erdős László előbb a tulajdonosváltás nehézségeit ecsetelte, majd arról beszélt: mennyire soktényezős dolog egy futballcsapat működtetése. Megtudhattuk, hogy mostantól új időszak kezdődik, a keret nagyrésze kicserélődött, de az elvárás továbbra is az, hogy küzdőképes, a Vasasért a pályát is felszántani tudó és akaró játékosok futballozzanak piros-kék szerelésben.

Komjáti András vezetőedző szintén az átalakulást hangsúlyozta, illetve azt, hogy mennyire nem megnyugtató érzés kölcsönjátékosra építeni egy együttest. A most érkezett futballisták közül Bárányos Zsolt és Homma Kazuo képességeivel tisztában van, de többiekkel kapcsolatban még ő is az ismerkedés fázisánál tart. Örömét fejezte ki, hogy bár nehézkesen indult az átigazolási időszak, azért sikerült feltölteni a keretet és úgy érzi, hogy tenni akaró, motivált labdarúgók érkeztek a Fáy utcába. Azt viszont egyértelműsitette, hogy a különböző helyekről érkező játékosok csapattá formálása nem megy az egyik napról a másikra, de rögtön azt is kijelentette, hogy ezzel nem a felelősséget akarja előre elhárítani magáról.

Az ankéton megjelent új szerzemények: Milos Jokic, Bárányos Zsolt, Homma Kazuo és Marko Simic is kaptak a vezetőedzőtől  néhány dicsérő mondatot.  A legnagyobb sikert japán csatárunk szerb-magyar tolmácsnak történő kinevezése aratta. 
Komjáti András bemutatta a frissen kinevezett csapatkapitányt Gáspár Józsefet is, akiről elmondta, hogy hozzáállásával, szerénységével, a többiekhez való viszonyával rászolgált erre a címre.

Az új tisztséget viselő, régi középhátvédünk is szólt néhány szót. Meglátása szerint is formálódóban van a csapat, a hátvédsor ugyan nagyjából egyben maradt, de mivel az előttük lévő posztokon javarészt kicserélődött a társaság, emiatt aztán nehéz jósolni, hogy mi várható az első fordulókban.

A szurkolói kérdésekre érkező válaszokból kiderült, hogy Lázok János mindenképpen távozni akar, tárgyalások folynak Ponczók Csaba kölcsönvételéről, és arról, hogy opciós vételi jogot szerezzünk rá. A kameruni jobbhátvéd Makadji Boukar is elígérkezett szóban hozzánk, a holnapi napon klubjával, a Nyíregyházával tárgyalnak a Vasas vezetői.

Erdős László egy hosszabb válaszában a gazdasági vállalkozások mozgásterét behatároló írott és íratlan szabályokat említette, kihangsúlyozta, hogy a jogi kötöttségeket nem lehet felrúgni, és emiatt tűnik sokszor nehézkesebbnek és lassabbnak az ügymenet. Kiemelte, a jelenlegi tulajdonos és az ügyvezetés is teljes mértékben ura a helyzetnek, nem engednek abbéli elképzelésükből, hogy átláthatóan tiszta és kiszámítható viszonyokat teremtenek Angyalföldön.

ja       

 


Hirdetések