Jenkei Dániel, 2022.10.04. | Ökölvívás

A Vasas-Süllős versenyzője éremmel tért haza Törökországból.

Lakos Regina révén a női ökölvívóversenyek 75 kg-os súlycsoportjában képviseltette magát klubunk Samsunban, ahol hat sportágban, öt földrész versenyzői vettek részt a Főiskolai Világkupán.

Regina végül bronzéremmel zárta a viadalt, ezzel megszerezve a magyar ökölvívó csapat egyetlen érmét. 


„Komoly indulói létszám volt, a törökök kitettek magukért a rendezés terén, annak pedig nagyon örültünk, hogy Regina dobogóra tudott állni. Nagyon komoly felkészülést végez, folyamatosan indult versenyeken az elmúlt hetekben, és ez is egy fontos állomás volt számára. A fő cél innentől kezdve a súlycsoportváltás és a magyar bajnokságra való felkészülés – adott rövid összegzést Régi Dániel, vasasos vezetőedzőnk, aki ott volt sportolónkkal a törökországi viadalon.

 


 


Regina, aki egyébként Egerben végzi a felsőfokú tanulmányait, így értékelte a samsuni versenyt:

- Nagyon jó élmény volt a verseny, ez az érem visszaadta a hitemet, mert az előjelek nem voltak túl pozitívak, az utolsó pillanatban dőlt csak el az is, hogy egyáltalán kiutazhatok-e. Kint már minden rendben volt, jó formában éreztem magamat, de a koreai lány ellen elvesztett elődöntőt kicsit azért sajnálom. Őszintén szólva nagyon meglepett, teljesen mást bokszolt, mint az előző meccsén, de ebből is sokat fogok tudni tanulni. Bő fél éve dolgozom együtt a Vasasban Régi Danival és Ladányi Robival, akikre mindenben számíthatok, és érzem is a folyamatos fejlődést. Most nagy fába vágom a fejszémet, hiszen a törökországi volt az utolsó versenyem hetvenöt kilóban, innentől hetvenben fogok versenyezni. Ehhez komoly munka és életmódváltás is kell, de készen állok rá. Most jön egy tatai edzőtábor, utána tervben vannak nemzetközi versenyek, a fő fókusz pedig az év végi magyar bajnokságra esik.


Hirdetések