2011.07.09. | Labdarúgás
Már-már hagyományosnak mondható felkészülési mérkőzést vívott csapatunk az osztrák II. liga bajnokával, az FC Trenkwalder Admirával.

FC Trenkwalder Admira - Vasas 3:0 (1:0)
Maria Enzersdorf, Trenkwalder-Arena

Vasas-HÍD:
Janjusevic (Gyenes, 46.) – Boukar, Gáspár, Mileusnic (Radvány, 75.), Katona (Polényi, 75.) – Bakos (Ponczók, 46.), Kovács G. (Ferkó Cs. 55), Arsic, Jokic – Homma, Simic (Beliczky, 55.)

Ez év február 19-én, a Gyirmót elleni utolsó felkészülési mérkőzés után ezt írtuk: „A régi színházi közhellyel élve abban bízhatunk, hogy a rossz főpróbát sikeres előadás követi.”  Reméljük az élet ismétli önmagát, hiszen a tavasz első részében szárnyalt a csapat, hasonló rajttal most is kiegyezne minden Vasas-drukker.


                                  fotó: http://www.trenkwalder-admira.com

Az óriási melegben lejátszott találkozón kevés helyzetet alakítottak ki csapatok. Ezek közül legnagyobb a 22. percben nálunk adódott, amikor is Homma lövését hárította nagy bravúrral a hazai hálóőr, csakúgy mint Bakos duplázását. A félidőre mégis a hazaiak vonulhattak előnnyel, mivel Janjusevic ügyetlenkedése után Froylam Ledezma résen volt, és kihasználta az adódó lehetőséget.
A fordulás után egyből – egy tizenhatoson belüli akasztás után – büntetőt ítélt a játékvezető ellenünk, és máris 0:2 volt az állás. Sőt nem sokkal a vége előtt egy vitatható szituáció után újabb 11-est rúghattak vendéglátóink, és ezzel ki is alakították a 3:0-ás végeredményt.

Komjáti András vezetőedző:
- Az eredmény ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet, de akadt jó néhány olyan hiba, amelyeket a bajnokság rajtjáig mindenképpen ki kell javítani. Sajnos a középpályáról nagyon hiányzott egy „fazonszabász”, olyan aki szervezte volna a játékunkat, csatárainkat nem voltunk képesek kiszolgálni, igencsak döcögött a támadójátékunk. A védelem a három kapott gól ellenére is jól működött. 
Makadji Boukar jó megoldásnak tűnik a védelem jobboldalán, de amióta Nyíregyházán befejezte a szezont, gyakorlatilag alig edzett, csak akkor amíg nálunk volt, de ez mindössze két alkalmat jelent. Sajnos többekkel is ez a problémám, hiszen a régiek június eleje óta keményen dolgoztak, és jó fizikai állapotban vannak, de az újonnan érkezők keveset is tréningeztek velünk, és ráadásul többnyire szabadságról érkeztek, úgyhogy nekik már a bajnokság alatt kell majd a szükséges terhelést megkapniuk.

ja       

 


Hirdetések