2011.07.09. | Vízilabda
Utánpótláskorú csapataink továbbra is meghatározó szerepet töltenek be a különböző korosztályok bajnoki küzdelmeiben.

A dr. Faragó Tamás utánpótlás szakmai igazgató által irányított szakmai stáb – Kenéz György, ifj. Kenéz György, Pecz Lajos és Váradi Ákos – 2010-2011-ben is remek munkát végzett, hiszen két együttesünk is bajnoki tabella legelején zárt.

Az ifjúságiak az aranyat ugyan „csak” egy pont előnnyel szerezték meg a KSI előtt, de a kiegyensúlyozott kezdésnek köszönhetően a bajnokság véghajrájában még néhány botlás is belefért nekik.
Serdülő korosztályban harmadik helyen végeztünk, bár végig nagy harcban voltunk az ezüstért, amitől néhány nem kalkulált vereség fosztotta meg az gyerekeket, hiszen az előttük végző egrieket kétszer is legyőzték.
Gyermekcsapatunk a bajnokság második felére rázódott igazán össze, hiszen a tavaszt – egy döntetlentől eltekintve – hibátlanul hozták le, és a kellő hidegvér sem hiányzott belőlük, hiszen az utolsó fordulóban a BVSC ellen, ki-ki mérkőzésen szerezték meg a bajnoki címet.

"Úgy vélem továbbra sem kell szégyenkeznünk, ebben a szezonban is szinte taroltunk, úgy meg különösképpen igaz ez, ha a három korosztályos bajnoki sorozathoz hozzávesszük a 97-es és a 98-as korosztály első és második helyezését a Budapest bajnokságban." – értékelt röviden dr. Faragó Tamás – "A képlet változatlan: továbbra is minden ellenfelünk minket akar legyőzni, a gyerekek pedig mind nálunk szeretnének vízilabdázni. Ez az én olvasatomban azt mutatja, hogy jól csináljuk a dolgunkat."

Persze a végcél továbbra sem változott, jó lenne minél több sajátnevelésű játékost látni felnőtt csapatunkban. Ehhez nyújthat segítséget a Magyar vízilabda Szövetség minapi döntése, hogy az OB I-es együttesek második csapatai elindulhatnak az OB I/B küzdelmeiben.

"A tervünk, a vágyunk az, hogy évente legalább egy-két kész játékost tudjunk adni a felnőtt keretbe. Tudom, hogy ez nem megy könnyen, a nagyoknak mindig, minden körülmények között a lehető legjobban kell szerepelni, nincs idő a kísérletezgetésre, a peremembereknek is azonnal teljesíteniük kell." – magyarázta a szakmai igazgató – "A tartalékcsapatok szerephez juttatásának ötlete dicséretes dolog és akár segíthetne is abban, hogy egy fiatal játékos megszerezze a kellő rutint. Sajnos azonban több dolog miatt is szkeptikus vagyok a gyakorlati megvalósulást illetően. Majd meglátjuk…"

Az ifjúsági bajnokcsapat:
Bendes Viktor, Baróthy Miklós, Bencz Zoltán, Besenyei Richárd, Büki Bálint, Manhercz Ádám, Farkas Dominik, Fazekas Tibor, Fejős Róbert, Francsics Dániel, Kapronczay Mór, Kemendy Kristóf, Kovács Levente, Kóczé Zoltán, Péterfy Mihály, Salamon Attila, Somlai Tamás, Szilvasán Patrik, Vaszil Dániel.
Edző: id. Kenéz György 

Az MVSZ értékelése szerint, a bajnokságban játszó játékosok rangsorában:
1. Fazekas Tibor (Vasas-MVM)

A bronzérmes serdülő csapat:
Demeter Tamás, Fejős Róbert, Fleckenstein Márk, Fülöp Dominik, Istvanovszki Benjámin, Kóczé Zoltán, Molnár Kristóf, Molnár Benedek, Pagács Dániel, Pataki Bálint, Péterfy Mihály, Salamon Attila, Szabó Bence, Szatmári Kristóf, Szilvasán Patrik, Tóth Kristóf, Varga Dániel, Vincze Márk.
Edző: ifj. Kenéz György

A gyermek bajnokcsapat:
Berta Máté, Edvi Zsombor, Horváth Ákos, Horváth Krisztián, Kopa Miklós Áron, Körösi Gergely, Manhercz Krisztián, Mészner Dániel, Miller Dávid, Molnár Benedek, Somogyi Tamás, Sóvári Gergely, Szatmári Kristóf, Tarnay Soma, Tóth Kristóf, Trombitás Bálint, Windisch Kristóf.
Edző: Pecz Lajos

Az MVSZ értékelése szerint, a bajnokságban játszó játékosok rangsorában:
2. Szatmári Kristóf (Vasas-MVM)
3. Manhercz Krisztián (Vasas-MVM)


Hirdetések