2011.07.03. | Ökölvívás
Sinkó Krisztián, a Vasas-Süllős fiatal öklözője harmadik lett a keszthelyi junior ökölvívó Európa-bajnokságon.

A 15-16 évesek számára rendezett korosztályos kontinens viadalon, tehetséges 63 kg-os bokszolónk négy mérkőzésen szállt ringbe, ahol cseppet sem volt könnyű dolga, hiszen csak jól képzett orosz, vagy orosz utódállambeli ellenfelet kapott. 

Először a lett Marcenko-val találkozott és magabiztos, nagyarányú (11:4) győzelemmel mutatkozott be, majd látványos, közönségszórakoztató mérkőzésen fölényes, 16:7-es pontozással győzte le az örmény Grigorjant.
A negyeddöntőben az orosz Margarjan várt rá, akivel hatalmas meccset vívott, egyetlen ponttal (9:8) sikerült felülmúlnia riválisát. Az elődöntőbe, a grúz Sarkisovi-t is nagy csatára késztette, de a kaukázusi fiú ezen a napon jobb volt nála (9:12).

A bronzérem Sinkó Krisztián számára azonban így is gyönyörű siker, hiszen nagyon rövid ideje űzi ezt a sportágat komolyan, még az út elején jár. Ifj. Süllős Gyula, a Vasas ökölvívó szakosztályának elnöke így jellemezte őt a közelmúltban: „Emlékszem alig egy éve még egy kicsit „húsos” kamaszként ismertük meg, most meg az egyik legharcosabb versenyzőnk.”


fotó: Doba István (archív)

 

 

 

 

 

 

 


Hirdetések