Gy. Szabó Csilla, 2022.09.30. |

Szeptember utolsó hétvégéjén, Galyatetőn rendezte meg a Magyar Síszövetség nyári országos biatlon bajnokságát az utánpótlás-korosztályok számára. A szombati napon a sprint, vasárnap pedig az egyéni versenyre került sor, utóbbiban négy arany- két ezüst- és egy bronzéremnek örülhettünk.

A serdülők I. csoportjában a leányok és a fiúk egyéni küzdelmében egyaránt Vasas-győzelem született, előbbiek között Gergely Laura, utóbbiak mezőnyében pedig Fekete Boldizsár állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A versenyt követően őket kértük gyors értékelésre:

„Szerettem volna megnyerni az ob-t, de arra egyáltalán nem számítottam, hogy ez valóra is válhat – tudtuk meg Gergely Laurától, aki több mint három éve síszakosztályunk igazolt versenyzője, s amint kipróbálta a sportágat, azonnal beleszeretett. – Nagyon jó érzés volt a dobogó tetején állni. Egyébként izgultam is, különösen attól tartottam, hogy a nagy emelkedők és a futás után nem tudok nyugodtan célozni. A kettő együtt bizony nagyon megterhelő. A lövészet a kedvencem, annak ellenére, hogy a kiélezett versenyhelyzet miatt a biatlonban ez korántsem olyan könnyű. Ráadásul most már egy-két hónapja támaszték nélkül célzok, csak a karszíj segít. De hát meg kell szokni, hamarosan tizenegy éves leszek. Egyébként nyáron is nagyon jó versenyeink vannak, a síroller a kedvencem, de azért annak is örülök, hogy lassan közeledik a tél, s talán hóra is tudunk majd menni.”


Gergely Laura (középen) a "dobogó" legmagasabb fokán, Galyatetőn

 

A serdülő fiúk első kategóriájában Fekete Boldizsárnak  saját klubtársait is le kellett győznie, hiszen szombaton a 2., 4., és 5., vasárnap pedig  a 3., 4., valamint 5. helyen egyaránt Vasas-versenyző végzett mögötte.

„Szombaton még egyáltalán nem izgultam, de már ekkor megfordult a fejemben, hogy jó lövészet és jó futás után akár meg is nyerhetem a sprintet – mesélt a hétvégi viadalról Fekete Boldizsár.Ez így is történt, ezért vasárnap már bizony volt bennem egy kis drukk, ilyen jó formában az egyéniben is győzni szerettem volna. Az első napon egyetlen hibát vétettem lövés közben, a másodikon viszont egyetlen egyet sem, így sikerült mindkét nap megőríznem az elsőséget. Futni sem futok rosszul, de úgy érzem a lövészetben vagyok erősebb, most is ez utóbbinak köszönhetem a bajnoki címeket. Egyébként a téli biatlont sokkal jobban szeretem, tavaly sikerült is megnyernem a saját korosztályomban. Most pedig kíváncsian várom milyen lesz a hóágyú, amelyet télre ígértek a Normafához. Vajon lehet-e majd jól síelni rajta? Hogy mennek majd az edzések és a versenyzés? Nagyon jó, összetartó csapatunk van, már csak egy kis hó hiányzik, ahhoz, hogy teljes legyen a boldogságunk.”


Fekete Boldizsár a szombati sprintben is verhetetlen volt, ekkor Maus Márton a második, Csonka Kolos a negyedik, Gergely Márton pedig az ötödik helyen végzett versenyzőink közül.

 

Légpuskás nyári biatlon országos bajnokság.
Légpuskás Magyar Kupa. Galyatető.
Egyéni

A Vasas SC versenyzőinek eredményei.
Serdülő II.
Fiúk:
4. Ferbár Csongor … 7. Csonka Áron
Leányok: 1. Csikász Panni
Serdülő I.
Fiúk:
1. Fekete Boldizsár ... 3. Gergely Márton, 4. Csonka Kolos, 5. Maus Márton
Leányok: 1. Gergely Laura
Gyermek II.
Leányok: 2. Csonka Anna … 4. Gergely Lujza, 5. Fekete Dorottya Eszter, 6. Maus Virág
Gyermek I.
Fiúk:
1. Holczer Bálint … 5. Holló Nándor.
Leányok: 2. Nádudvari Júlia

 


Hirdetések