Nagy Dániel, 2022.09.29. | Jégkorong

Az U16-os és az U21-es jégkorongcsapatunk is sikerrel vívta meg a kvalifikációs meccseit, így mindkét korosztály a felsőházban kezdi meg a bajnoki szereplést, az U18-as gárdánk pedig túl van az alapszakasz első öt mérkőzésén.

Elstartolt a utánpótláskorú jégkorongcsapataink számára a 2022/23-as évad, kezdésképp pedig két korosztályunk, az U16-os és az U21-es együttes is kvalifikációs meccseken mutathatta meg magát. A fiatalok sikeresen szerepeltek, mindkétszer kivívták a felsőházas szereplést.

A Vasas SC U16-os csapatának kvalifikációs eredményei:

UNI Győr-Nemak ETO HC–Vasas SC 3–7

Vasas SC–DEAC Jégkorong Akadémia 6–3

Ifj. Ocskay Gábor JA–Vasas SC 0–10

Vasas SC–FTC-Telekom 3–1

Sommer Tamás U16-os vezetőedző értékelése: „Komoly terhelést kaptak a játékosok a kvalifikáció során, hiszen a négy meccset két nap alatt játszották le. Ez azonban a korcsolyázásunk sebességén és mennyiségén nem látszódott. Végig magabiztosan játszottunk, de mégsem vagyok tökéletesen elégedett, mindig van mit csiszolni bizonyos elemeken. Hosszú út áll még előttünk, sok a dolgunk, de az első lépést megtettük a kitűzött célunk felé. Úgy érzem, hogy az összes mérkőzésen megtettünk mindent a győzelemért és külön öröm, hogy látszik a fejlődés a játékosokon. A célunk – amellett, hogy megtartsuk a csapaton belüli jó hangulatot –, hogy minden játékos egyénileg fejlődjön és ki tudja hozni magából a maximumot. Nagyon pozitív karakterekből áll a közösségünk, akikkel öröm együtt dolgozni. Várjuk a folytatást!”
 


A Vasas SC U16-os csapata hibátlan mérleggel jutott a felsőházba


 

A Vasas SC U21-es csapatának kvalifikációs eredményei:

Sportországi Cápák–Vasas SC 1–9

Vasas SC–Újpesti Jégkorong Akadémia 3–4 (hosszabbítás után)

Vasas SC–UNI Győr-Nemak ETO HC 5–0

Dunaújvárosi Acélbikák–Vasas SC 2–3 (büntetők után)

Jánosi Csaba U21-es vezetőedző értékelése: „Három háromfős csoport küzdött meg egymással szeptemberben a felsőházért – véleményem szerint mi a legnehezebbe kerültünk. A Sportországi Cápák elleni győzelmünk után az újpestiekkel rangadót játszottunk, ám sajnos mi maradtunk alul, így plusz két mérkőzés várt ránk, amelyeken megmutattuk, hogy a felsőházban van a helyünk. Ez volt az elsődleges célunk, természetesen óriási öröm, hogy sikerült elérni. Az alapszakaszban a játékosok egyéni fejlesztésén lesz a hangsúly; ha ez jól működik, csapatként is sikeresek lehetünk.”


Az említett korosztályok mellett az U18-as együttesünk is megkezdte a szereplést, amely rögtön az alapszakasznak vágott neki. A szeptemberi mérleg: két győzelem és három vereség, amivel jelenleg a tabella ötödik helyén állnak a fiatalok.

A Vasas SC U18-as csapatának szeptemberi eredményei:

Vasas SC–DEAC Jégkorong Akadémia 5–1

Vasas SC–DVTK Jegesmedvék Akadémia 8–3

Újpesti Jégkorong Akadémia–Vasas SC 2–0

Budapest Jégkorong Akadémia–Vasas SC 8–4

FEHA19–Vasas SC 8–1


Hirdetések