Gy. Szabó Csilla, 2022.09.28. | Kosárlabda

Egy negyeden át tartotta magát női élvonalbeli együttesünk a tavalyi bronzérmes DVTK-val szemben. A folytatásban kiütközött ellenfelük fizikális fölénye, hibátlan védekezésük pedig döntőnek bizonyult. Akadémistáink közül Tóth Orsolya emelkedett ki teljesítményével.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 2. forduló.
DVTK
HUN-Therm − Vasas Akadémia 72-41 (20-14, 15-7, 12-10, 16-10)

DVTK: Jovanovic (4), Bernáth (15/9), Aho N.(4), Green (17), Bacsó (5/3). Csere: Kányási (11/3), Kiss (12), Oláh (4), Aho T., Vég-Dudás, Márkusz.

Vasas: Madár E. (6), Tóth (15), Szerencsés, Smailbegovic (6), Nunn (4). Csere: Pardee (2), Papp (8), Salamon, Budácsik, Madár K., Van Rijs L.


A bajnoki nyitányhoz hasonlóan, Diósgyőrben is Tóth Orsolya szerezte első kosarunkat, igaz ezúttal ez csak a szépítésre volt elegendő, mert a hazaiak azonnal egy hárompontossal kezdtek. Elhúzni azonban nem tudott a tavalyi bronzérmes. A két csapat között maradt az egy-három pontos különbség, ami csak a játékrész vége előtt alig két perccel nőtt négyre Bernáth jólirányzott hárompontosával, majd újabb kosarával hatra.

A második negyedtől egyre jobban kiütközött a vendéglátók fölénye, amely nem csak az általuk diktált iramban, de fizikálisan is szemmel látható volt. Csapatunk elsősorban Tóth, Madár Eszter és Papp Klaudia kosaraival próbálta tartani magát.

A fordulást követően szinte állva hagytak minket a diósgyőriek, másfél perc alatt újabb hat pontot vertek csapatunkra, s ezzel húsz pontosra nőtt a különbség. A rendkívül jól és szervezetten védekező hazaiak ellen Milos Pavlovic tanítványai nem találták az ellenszert, a külső dobásoknál pedig a szerencse is elpártolt tőlük. A DVTK játékosai pedig a jelentős vezetés dacára is tervezetten és pontosan játszottak tovább, ennek köszönhető a 31 pontos győzelmük.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagyon tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Várható volt, hogy a diósgyőriek nem követik el ellenünk ugyanazt a hibát, mint tavaly. Mentálisan nem voltunk készen arra, hogy egy keményen védekező csapattal mérkőzzünk, amely láthatóan negyven percen át követte az előre meghatározott tervét. Ma sokkal jobb volt nálunk a DVTK, levonjuk a szükséges tanulságokat és megyünk tovább.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

Gratulálok a diósgyőrieknek, nagyon jól játszottak, mi pedig sem a fizikumban, sem a ritmusban nem tudtuk tartani velük a lépést. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, miközben a védekezésünk is gyengébb volt az alsó posztokon. Remélem, hogy a következő fordulónak nagyobb magabiztossággal fogunk tudni nekivágni és a mainál sokkal jobb meccset fogunk játszani.

Fotók: Osztie Tibor/DVTK HUN-Therm


Hirdetések