Nagy Dániel, 2022.09.27. | Birkózás

Múlt szombaton két fronton is szép eredményeket szereztek klubunk fiatal birkózói: az U23-as országos bajnokságon négy, a serdülő kötöttfogású diákolimpián három érmet szereztek. Előbbit szakosztályunk igazgatója, Ubránkovics Csaba, utóbbit edzőnk, Wöller Gergő értékelte a honlapunknak.

Szeptember 24-én két hazai utánpótlásversenyen szerepeltek klubunk birkózói. A fiatalabbak a serdülők kötöttfogású diákolimpiáján léptek szőnyegre Hajdúszoboszlón, a mezőnyben pedig négy vasasos sportoló szállt harcba, közülük hárman éremmel tértek haza. Nagy Máté (+85 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Farnadi Mátyás (52 kg) második, Tóvölgyi Marcell (62 kg) harmadik lett. Arszunkaev Ahmad (52 kg) viszont nem jutott az első háromba, ő az ötödik pozícióban fejezte be a versenyt.

Wöller Gergő edző a serdülő kötöttfogású diákolimpiáról: „Nagy Máté kellemes meglepetést okozott: a verseny előtt egy nappal még kérdéses volt, hogy betegség miatt tud-e indulni, végül összekapta magát, és nagyon érett birkózást mutatott be. Egyértelműen látszanak a fejlődés jelei. Farnadi Matyi és Tóvölgyi Marci is szépen helytállt, utóbbi ráadásul inkább a szabadfogást kedveli, így még értékesebb az eredmény. Ahmad esetében dobogós eredményt vártunk, sajnos nem tudta kihozni magából a maximumot, ám érdemes megjegyezni, hogy edzőtáborból érkezett, így a fáradtság is közrejátszott a teljesítményében. Összességében elégedett vagyok, egyedül az ötödik hely hagyott egy kis hiányérzetet bennem.”
 


Balról: Arszunkaev Ahmad, Farnadi Mátyás, Nagy Máté, Tóvölgyi Marcell és az edzőjük, Wöllner Gergő
 

Szombaton az U23-asok országos bajnokságát Pesterzsébeten, a Kruj Iván Sportcsarnokban rendezte meg az ESMTK Birkózó Szakosztálya. Küldöttségünk négy főből állt, akik mindannyian dobogón fejezték be az eseményt. A nők mezőnyében Gaál Henrietta (50 kg) ért fel a csúcsra, Pók Karolina (68 kg) pedig második lett a kategóriájában. Gaálhoz hasonlóan Rosz Roland is megállíthatatlan volt, a szabadfogásúak 86 kg-os kategóriájában szerzett aranyérmet. A kötöttfogásúak között Ubornyák Csaba (130 kg) képviselte a piros-kék színeket, ő harmadik lett.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató az U23-as ob-ról: „Gaál Heni sima győzelmet aratott, tőle el is vártuk, hogy a legjobb legyen a kategóriájában. A másik női versenyzőnk, Pók Karolina esetében sem meglepetés a döntős szereplés, ő válogatott ellenféltől kapott ki a pontozással. A szabadfogású Ubornyák Csabi ezen az ob-n kötöttben próbálta ki magát, és lett harmadik, míg a legnagyobb meglepetést Roli okozta. A súlycsoportjában eddig egyeduralkodónak számított a válogatott ellenfele, azonban a versenyzőnk koncentráltan, jól birkózott, mindent megtett a sikerért, és megérdemelten lett bajnok.”


Hirdetések