Gy. Szabó Csilla, 2022.09.16. |

Laczkó Evelin Vivien, Kunos László és Holló Martin egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel a hétvégi nyári szlovák biatlon bajnokságon. A vihnyei viadalon összesen hat Vasas-sportoló indult, s mindannyian kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak.

Legjobb sífutóink a hétvégét Szlovákiában töltötték, ahol a nyári biatlon ob-n vettek részt. Nem volt könnyű dolguk, mert igen erős mezőny jött össze a rangos eseményre, három versenyzőnk mégis bronzérmet szerzett. A szombati sprint során Laczkó Evelin Vivien a felnőtt női, Holló Martin pedig az ifjúsági I-es kategóriában végzett a harmadik helyen, míg a vasárnapi egyéni versengésben Kunos László az ifjúsági I-es fiúk között lett harmadik. Utóbbi az első napon negyedikként követte klubtársát Holló Martint.

„Martin szombaton remekül versenyzett, hiszen az utolsó körben behozta a későbbi győztest, ám ekkor már egyre jobban elhatalmasodott rajta a betegség, ezért kicsit korán fogyott el az ereje, a hajrát már nem bírta – értékelte versenyzőink teljesítményét Holló Miklós, a síszakosztály vezetőedzője, aki Szlovákiába is elkísérte tanítványait. – Pedig nagyszerű formában érkezett a viadalra és jól is indult a verseny. Másnap az ötödik helyen végzett, Kunos Laci pedig ekkor ment fantasztikusan jól. Laczkó Evelin Vivien mindkét nap kiemelkedően lőtt, az elsőn mindössze egyetlen hibát vétett, ennek köszönhette a bronzérmét is. Vasárnap folytatta a jó szériát, s bár egy hellyel hátrébb csúszott, ismét olyan jól célzott, hogy ezzel a teljesítménnyel itthon ob-ét nyerhetett volna. A sprint során hozzá hasonlóan Bozóki Laura is csak egyszer hibázott, s ezzel korcsortjában a leány ifi kettőben a legjobban lőtt, de mivel kicsit lassabb volt futásban, így nem kerülhetett az élmezőnybe, a másnapi egyéniben is kétszer hibázott, és ismét a középmezőnyben végzett.”


Kunos László (jobbról a második) a vasárnapi egyéni versenyben lett bronzérmes a fiú ifjúsági I-es korcsoportban

 

A serdülők között indult Csikász Panni, aki mindössze két másodperccel szorult le a dobogóról. Ő társaival ellentétben kiválóan futott, ám a lövésben sajnos túl sok hátrányt szedett össze. Vasárnap is a negyedik helyen végzett, pedig ekkor már jobban célzott. A fiú serdülők második korcsoportjában Ferbár Csongor szombaton nagy küzdelemben lett tizenkettedik, vasárnap pedig tizenhetedik.


Holló Martin (jobbról) a szombati sprintszámban lett bronzérmes

„Eredményeink értékét növeli, hogy több száz fős, népes mezőnyben értük el azokat, mindkét napon folyamatosan rajtoltak a különböző korosztályok. Ezúttal Kovács-Oroszlán Anna nem jöhetett velünk, de ő nagyon is igazoltan hiányzott, hiszen a nemzetközi síszövetség tehetséggondozó programjának keretében egy sífutó táborban gyakorolt Olaszországban” – zárta beszámolóját Holló Miklós, aki lélekben már a szombati nyílt síroller hegyi sprint versenyre készül, amely egyben a Magyar Kupa ötödik állomása is lesz, s nem kevesebb, mint tíz korosztályban hirdetnek bajnokot a Normafa Látógatóközpont, valamit a Jánoshegyi Kilátó és Libegő közötti távolságon.


Hirdetések