2011.05.16. | Ökölvívás
Bokszolóink is megemlékeztek a Vasas századik születésnapjáról, az id. Süllős Gyula Centenáriumi Emlékversenyt rendezték meg a Fáy utcai csarnokban.

A kétnapos rendezvényen az ország legjobb ifjúsági és junior korcsoportú öklözői szálltak ringbe, összesen tizenegy súlycsoportban. Az érdeklődők parázs és magas színvonalú összecsapásokat láthattak, a szervezés pedig méltó volt mind a százéves Vasashoz, mind a névadó, id. Süllős Gyula emlékéhez.

A Vasas ökölvívó szakosztálya 1945-ös fennállása óta közel 100 magyar bajnoki címet tudhat magáénak, olyan kiválóságok viselték a piros-kék mezt a múltban és a jelenben, mint Papp László, Gedó György, Kovács István vagy éppen Bacskai Balázs. 
Az ünnepélyes megnyitón, ifjabb Süllős Gyula a szakosztály elnöke, valamint Sermer György, a szakosztály igazgatója Centenáriumi Díszoklevelet vehetett át Markovits Lászlótól a Vasas SC ügyvezető elnökétől. A versenyt megtekintette a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, dr. Csötönyi Sándor is.

ifj. Süllős Gyula a szakosztály elnöke:
- Olyan rendezvénnyel kívántunk megünnepelni a centenáriumot, amely méltó módon tiszteleg az eltelt száz év, valamint másfél éve elhunyt édesapám emléke előtt. Nívós versenyt szerveztünk, az egyes súlycsoportok legtehetségesebbjeit hívtuk el Fáy utcába, és természetesen azokat a kategóriákat preferáltuk, amelyekben mi is rendelkezünk eredményes öklözővel. Az eredményhirdetéskor jelenlévő szakemberek kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy nagyszerű versenyt és mérkőzéseket láttak.
Büszkén mondhatom, hogy a Vasas fiatal bokszolói ezúttal is bizonyítottak, és ez egyértelmű visszajelzés számomra, hogy az utánpótlás nevelésre összpontosító szemléletmódunkkal jó úton járunk. Le a kalappal azelőtt a szakmai munka előtt, amelyet Barta Zsolt kezdett el, majd az ő kiesése óta Csík Csaba, egykori vasasos bokszoló végez.
Mindenki láthatta, hogy kifejezetten erős a korosztályos szekciónk, úgy vélem biztosított a Darmos-, Bacskai-féle generáció utánpótlása, ígéretes tudású fiatalok gyakorolnak nap mint nap Angyalföldön. Ezen a viadalon is tehetségek egész sorát vonultattuk fel és nyertük meg a csapatversenyt.
Sokakat kiemelhetnék közülük, ezúttal Sinkó Krisztiánt említeném. Emlékszem alig egy éve még egy kicsit „húsos” kamaszként ismertük meg, most meg az egyik legharcosabb versenyzőnk. Itt a tornán, a döntőben egy elbukott menet után állt talpra és fordított, példát mutatva a többieknek: nincs vesztett helyzet, mindenhonnan van kiút. 

ja    
  fotó: Doba István
    

További képek a versenyről>>

A Vasas versenyzőinek eredményei az id. Süllős Gyula Centenáriumi Emlékversenyen:

Juniorok:
52 kg:
1. Kálé Zoltán

54 kg:
3. Holczinger Alex

63 kg:
1. Sinkó Krisztián

70 kg:
1. Fábri Béla
2. Kunu Manuel

ifjúságiak:
56 kg:
2. Sinkó Zoltán

91 kg:
2. Tóth Alex


Hirdetések