Jenkei Dániel, 2022.08.01. | Vízilabda

Hétfőn hivatalosan is elkezdte a 2022/23-as szezonra való felkészülést az A-Híd VasasPlaket. Bőven lesz ideje Szlobodan Nikics vezetőedzőnek, hogy beépítse az új játékosokat (sőt stábtagokat is), hiszen két hónap múlva jöhet majd csak az első tétmeccs.

Augusztus első napjának délelőttjén találkozott az A-Híd VasasPlaket kerete, hogy hosszú szünet után belevágjon a 2022/23-as idény felkészülésébe. Valószínűleg nem érte váratlanul a játékosokat, hogy kondiprogramból és hosszabb úszásból állt össze az első tréning, miközben a labdák a szertárban pihentek.

A keret még korántsem teljes, hiszen Konarik Ákos és Szava Randjelovics a magyar, illetve a szerb válogatottal a szeptemberi spliti Európa-bajnokságra készül, de rajtuk kívül is akadnak még olyan játékosok, akik később csatlakoznak a kerethez. Az újak közül hétfőn az orosz Ivan Nagajevvel, Sélley-Rauscher Domonkossal és Gábor Lőrinccel találkozhattunk a Komjádiban.

Jelen állás szerint csak két hónap múlva, szeptember legvégén, illetve október elején jöhetnek az első tétmérkőzések a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

- Örülök, hogy itt vagyunk és hivatalosan is elkezdtük a felkészülést az előttünk álló szezonra. Úgy érzem, hogy mindenki nagyon nagy várakozásokkal tekint előre, beleértve az anyaegyesületet és a szponzorokat is. Lesz bőven időnk dolgozni és összecsiszolódni, amire szükség is van, hiszen mind a játékoskeretben, mind a stábban vannak új arcok. Továbbra is szeretnék jó atmoszférát teremteni a csapat körül, és természetesen a legfontosabb, hogy mire szeptember végén jönnek az első tétmeccsek, készen álljunk. Ennek érdekében kemény munkát fogunk végezni, ezt a hetet napi egy edzéssel kezdjük, sok kondival és úszással, utána pedig fokozatosan lesz egyre több labdás foglalkozás is - summázta Szlobodan Nikics vezetőedző az érzéseit és a következő hetek terveit.

 


És ha már a szakmai stáb szóba került, Tóth Szabolcs személyében új csapatmenedzsere és technikai vezetője van az A-Híd VasasPlaketnek. Számára aligha kell jobb ajánlólevél annál, hogy ugyanezt a feladatot végzi közmegelégedésre évek óta a felnőtt férfi válogatott mellett.

Horváth Ákos pedig masszőrként érkezik, ő eddig az OSC-nél dolgozott, illetve a felnőtt női válogatott stábját erősíti, és a Vasas családban sem kell majd hosszas bemutatkozó köröket futnia, hiszen a múltban dolgozott a Vasas Óbuda röplabdacsapata mellett is.

 

Polgár-Veres Árpád, a Vasas SC sportszakmai elnökhelyettese:
- Régóta nem várhatta a Vasas család ilyen bizakodóan a vízilabdaszezont, mint most.  A tavalyi bajnoki bronzérem minden érintettet feldobott és még elkötelezettebbé tett. Érezhető volt a tárgyalások alatt is, hogy valamennyi szereplő egyre inkább hisz a 2024-ig meghirdetett tervekben, célokban. Ezzel összefüggésben, elsősorban a névadó szponzoroknak, az A-Hídnak és a Plaketnek köszönhetően jelentős fejlesztéseket tudtunk végrehajtani a játékosállományban és az egyéb szakmai területeken is. Ahogy kulcsfontosságú az is, hogy egyre összehangoltabb és professzionálisabb az együttműködés az egyesületi vezetés, a szponzorok, a szakmai stáb és a játékosok között. Természetesen sok tanulás vár még mindannyiunkra. Idén a mérkőzések mennyisége és nehézségi foka, valamint a téthelyzetek száma is drasztikusan növekszik a korábbi szezonokhoz képest. Az első hónapok kritikusak lesznek edzés, versenyeztetés, utazás és pihenés szemszögéből, mindenképpen nehéz őszre számítunk, de fél szemmel mindig gondolnunk kell a tavaszra, a bajnoki végjátékra is. Továbbra sem egy nagy ugrással, hanem szisztematikus szakmai építkezéssel akarunk visszajutni a legmagasabb szintekre. Ehhez igazítottuk a hátteret is, az elmúlt félévben sikerült Apáthy Zoltán szakosztály-elnökkel és Szlobodan Nikics vezetőedzővel közösen megteremteni a szükséges feltételeket. Szeretnénk, ha szépen lassan visszatérne a 2000-es évek hangulata és szurkolása a lelátókra. Reményeink szerint a csapat játéka is ebbe az irányba halad majd tovább. Sok sikert ehhez a játékosoknak és a szakembereknek egyaránt!

Hirdetések